Spc click vinyl pod skříněmi a kuchyňskou linkou

Dobrý den, řešíme zda položit spc vinyl do pokojů po celé ploše nebo vynechat pod velkými skříněmi a kuchyňskou linkou. V podlahovém studiu, že pod linku ne, nebo vyřezat kolečka pro nohy, stolař na nás zíral, že to ještě neviděl. V pokojích jsme chtěli zařizovat postupně dle potřeby, takže by ta podlaha v celku byla momentálně praktičtější a skříně by se daly příp.ještě nechat u ledu. Máte, prosím, někdo zkušenost? Předem moc děkuji za každé info.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zinzin:

Dobrý den, řešíme zda položit spc vinyl do pokojů…
@zinzin Zažíval jsem podobné pohledy nechopení od truhláře a jiných řemeslníků. Nakonec jsem s nimi nediskutoval a pod kuchyňskou linkou a barem jsem podlahu vynechal. Také máme SPC vinyl. Jen to chce opravdu dobře rozměřit. Pod skříněmi v pokojích máme podlahu položenou. Na menší ploše by to snad neměl být takový problém. A zatížení je pouze na jedné straně místnosti. Ještě jsme byli podlahářem upozorněni ať zachováme dilatační spáry mezi místnostmi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zinzin:

Dobrý den, řešíme zda položit spc vinyl do pokojů…
@zinzin V kychyni máme dlažbu, ale patro je celé v klikacím spc vinylu jako plovoucí podlahy a mezi místnostmi dilataci nemám. Nikde to problém nedělá, dětské pokoje jsou zařízené běžným nábytkem, a jeden pokoj má na vinylu skříň 3x2,3x0,6m.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od filip2511:

@zinzin Zažíval jsem podobné pohledy nechopení o…
@filip2511 Dilatácia vo finálnej vrstve podlahy je prosím Vás načo? Aby boli medzi každými dverami okopané prechodové lišty? Obzvlášť, ak je to plávajúca podlaha mi to nedáva zmysel. Inak pod linku to v pohode môže byť, nožičky sa do toho otlačia, ale poloha linky sa väčšinou nemení, takže to nikto nikdy neuvidí. Navyše sa to väčšinou zakrýva soklovou doskou/lištou.
Odpovědět
Ahoj, mame vinil podlahu lepenou po celem byte a na ni normalne skrine, kuchynskou linku. Mame tohle: https://www.podlahy-brased.cz/produkt... Za 5 let zadny problem, vse drzi a nehybe se. Jinak podlahu mame polozenou v celku, tj nemame zadne prahy / listy mezi mistnostmi - takto jsme si to naivne prali kvuli robotickemu vysavaci. Kdyz nam ted spadne na jedne strane bytu lzicka na zem, je to krasne slyset na druhe strane bytu. Byla to blbost, priste uz jedine s diletaci.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Ahoj, mame vinil podlahu lepenou po celem byte a …
@cast Robotickému vysávaču lišty nevadia, ale mne vadia, že sú v najvyťaženejšom mieste a večne okopané. Ešte som nenarazil na žiadnu, ktorá by prežila 5 rokov bez ujmy. Prenos zvuku vinylovou podlahou cez celý byt? To skôr sa šíri zvuk materiálom, čo je pod vinylom ako samotným vinylom. A to nezachráni prerušenie vinylu vo dverách, ale dilatácia betónu, čo je pod ním. U lepeného neviem, ale u plávajúceho robiť dilatáciu je zbytočné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@filip2511 Dilatácia vo finálnej vrstve podlahy j…
@roman_ Řídil jsem se technickým listem výrobce mojí podlahy a dal jsem na rady člena podlahářského cechu, který má s tímto zkušenosti. Rozdíly teplot můžou být v létě mezi místnostmi třeba i 20°C. Obývací část, kde je HS portál, kam svítí slunce vs. vstupní chodba na sever. Proto je dobré zachovat dilatace mezi místnostmi. Takto to mám já, je možné že zbytečně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od filip2511:

@zinzin Zažíval jsem podobné pohledy nechopení o…
@filip2511,@kofejn,@cast Díky všem za reakci, zatím zvažujeme tedy vynechat pod linkou,v pokojích necháme, velkou vestavěnou skříň v zádveří vynecháme, kdyby ji bylo třeba vyměnit z důvodu rychlejšího opotřebení , bude to snazší.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zinzin:

@filip2511,@kofejn,@cast Díky všem za reakci, zat…
@zinzin Nejlepší vinyl je stejně dlažba :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@zinzin Nejlepší vinyl je stejně dlažba :)
@kofejn No je pravda, že to SPC taky studí, ale manžel položil už skoro celé sám, případná výměna taky nebude žádná hrůza, " jen" čas + cena nové podlahy. Ty ceny obkladačů😱....... a stejně bych neřekla, že je to top kvalita, to provedení a to jsme měli na doporučení (koupelna) .
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zinzin:

@kofejn No je pravda, že to SPC taky studí, ale …
@zinzin Hlavně dobrýho obkladače sehnat. Našeho jsem poptával rok a půl dopředu, jestli nám na baráku udělá i patro. A to je to známej, jenže v širokém okolí nejlepší. Kdyby čas neměl, dolů dám taky vinyl a na koupelny ho ukecám. Podlahu ve verandě z těch samých dlaždic jsem si už položil sám včetně kamenických rohů, které u něj odkoukal. Každopádně jemu to šlo líp od ruky a ze začátku se mi nějaká dlaždice zvedla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?