Vinyl Krono Xonic click - el. topné kabely - zkušenosti

Ahoj, máte někdo zkušenosti s touto podlahou ve které je již integrovaná podložka?? Máme el. topné dráty v betonu a vybrali jsme tuto podlahu. Píšou, že na podlahové topení je vhodná. Tepelný odpor uvádějí 0,084. Je možné tuto podlahu použít?? V podlahářském studiu tvrdí, že ano, ale jak tady již několikrát zaznělo, tak Vám stejně řeknou to co chcete slyšet,nebo to, aby prodali. Uvítala bych někoho s vlastní zkušeností s clikacím vinilem u el. odporových drátů v podlaze. Máte někdo???
Odpovědět
@jejeku Vhodnost krytiny pro podlahové topení určuje tepelný odpor. Měl by být nižší než 0,15 m2 K/W a to odpovídá ztrátám do podlahy cca 10%. Vaše podlaha je tedy v pořádku. Konkrétně ji neznám, ale pro vinyl se používají tenké podložky s nízkým odporem. Obvykle není nějaký zásadní rozdíl mezi lepeným a click systémem. Samozřejmě kromě ceny, kde click systém je dražší, ale zase je jednoduchá pokládka kterou zvládnete i svépomocí.
Odpovědět
@zubr487 Děkuji za odpověď. Mně se kromě dekoru na této podlaze líbí i to, že má již podložku integrovanou a cena je 600,- Kč/m2. Od lepeného mě odrazuje to, že cena narůstá nejen montáží, ale i potřebou nivelaček, broušení ... a pak ten smrad z lepidla.A nevím jestli se ta lepší hodnota tepelného odporu u lepeného vyplatí k počáteční investici.
Odpovědět
@jejeku Je to jak píšete, Lepený znamená udělat nivelačku a cena za odbornou montáž. Alespoň v cenových nabídkách co jsem poptával byly ceny srovnatelné. Já se původně taky rozhodl pro click systém ale nakonec jsem použil dlažbu. Tepelná ztráta do podlehy záleží hlavně na izolaci pod podlahou. Pokud máte rozumnou sílu alespoň 15cm EPS, tak se bavíme o rozdílu v řádech pár desítek watů. Pak toto hledisko nemusíte brát v úvahu.
Odpovědět
@zubr487 No pod betonem jsou 2x PUR panely 6 cm z výmětu + 4 cm EPS150. Takže celkem 16 cm, tak doufám, že pro správnou funkci topení jsme udělali maximum. Zima teď ukáže. Teď docela lituji, že jsme taky nezvolili dlažbu všude, ale mám už odskákané betony dle tl. podlah, takže nic :-(. Jo třeba příště
Odpovědět
@jejeku PUR desky maji vyšší izolační odpor, takže máte zhruba ekvivalent 20cm EPS. Dlažba/vinyl ma každý své výhody. Není jednoznačný výběr.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?