Vinyl na "click" nebo lepený? Jedná se o hlučnost

Co by ste poradili pro rodinu se psem jako podlahu? Jdeme urcite do vinylu, ale....jeden je jakou plovoucka s vinylovym povrchem nebo lepeny vinyl primo na podlahu? Jedna se nam o hlucnost. V jedny prodejne trvdeji, ze plovoucka je tissi, v druhe zase, ze nese zvuk a ze je lepsi to primo nalepit.... takze jsme z toho uplne popleteny. Mate zkusenosti? Je jasne, ze lepeny vinyl potrebuje perfektne rovnou podlahu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych šla do lepeného. Tchán má ten "click" s korkem a když po něm jde náš hafan tak to strašně cvaká a taky mu to děsně klouže. Je to podle mě tím, že je tam velká vrstva korku a jen tenká vrstvička vinilu a podlaha je strašně tvrdá. Zato známá má lepený vinil a ten je úplně v pohodě- nic není slyšet a neklouže.. Ale možná záleží i na značce apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@ibacik my jdeme do lepeného vinylu... Podlaha se prý stejně ještě před nalepením dorovnává jakýmsi potěrem... Navíc si myslím, že lepený je i lepší na případné "opravy"... Jen se vyřízne poškozený plát a nalepí se nový... Click se musí rozložit od kraje (stejně jako plovoucí podlaha třeba laminátová), což je na opravy docela náročné... A myslím, že click je i hlučnější, protože pořád je ten vinyl na nějaké podkladové vrstvě (většinou laminu), a ta může při chůzi "drápků" klapat... Ale těžko říct, každý vnímá "hluk" jinak...
Odpovědět
Profilova fotka
určitě záleží na kvalitě samotného vinylu a pokud máte pejska, asi byste neměli šetřit. co se týče zvuku, záleží jakou máte nyní kročejovou izolaci v podlaze...pod systém click se musí dát mirelon nebo něco podobného... pokud už máte izolaci v podlaze (pod betonem nebo jinou roznášecí vrstvou podlahy) tak se hluku nemusíte bát... pozor si dejte na výšku podlahy.... aby Vám pak někde nevycházel 1cm skok!
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít lepený vinyl. Ptala jsem se na to, co je lepší v prodejně podlah a paní mi řekla, že jestli mám spojenou kuchyni s obývákem a chci ho všude, tak rozhodně lepený. Kdyby mi prý vytekla myčka na "click", tak to nabobtná a můžu podlahu vyhodit. U lepeného se prý nic nestane. Tak uvidíme ;-) Pokládka nás čeká někdy na přelomu července a srpna.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Znovu obnovuji téma....nevím, zda lepený nebo click vinyl.....
Odpovědět
@maty2006 .... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/po...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?