Zkušenosti s voskovanou podlahou např. Scheucher na schodiště-neošoupe se časem bez lakované úpravy?

Dáváme zhotovit schodiště. Pouze nášlapy na schody, ne celodřevěné schody. Výška nášlapu 2 cm + vepředu "nos". Byla nám nabídnuta voskovaná podlaha Scheucher. Prý to vyjde levněji než klasická truhlařina. Ale neporovnávali jsme. Nemáte porovnání? Vybraný dekor se nám moc líbí, ale je to podlaha s úpravou voskovanou a olejovanou, není lakovaná. Máte zkušenost s takovou podlahou, vydrží, nebudeme tam mít za pár let vidět uprostřed schodů vychozenou cestičku? Jsou to interiérové schody, takže tam budeme chodit v ponožkách nebo pantoflích.
Odpovědět
@janazzz hezky den, cenove takove schody vyjdou jako od truhlare-ale my poptavali cca 2 roky dozadu, uz to muze byt jinak. Co se tyce povrchove upravy, sla bych do oleje. Samozrejme jednou za par let je potreba ozivit olelejm,ale vypada to lepe nez lak a podle me tolik neklouze. Dlouholete zkusenosti vsak nemam.
Odpovědět
@t_makovice vzhledově se nám určitě líbí víc než lakované. Jde spíš o to, zda vydrží a jak náročná je údržba. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme poptavali cca pred mesicem jak drevene od truhlare, tak prave tyto naslapy a rozdil by zhruba 40% (truhlář 146k a naslapy 66k), takze jsme nakonec sli take do naslapu, zvlast i proto, aby barva schodu licovala k barve ostatni podlahy. Taky budem mit olej. Zkusenost jeste nemame, montovat to budou v unoru/breznu, ale podle ukazek co nam pan ukazoval pred koupi to vypadalo dobre, ze se to pripadne jen upravi za par let a naolejuje znovu a je to jak nove opet. Tak snad to tak bude.
Odpovědět
@arwene děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@arwene kde jste prosím tyto nášlapy Scheucher objednavali?
Odpovědět
Profilova fotka
@mahonia nemame primo naslapy Scheucher, nakonec budem realizovat s jinou ekvivalentni znackou a budou nam to delat primo objednani podlahari jako cele podlahy. Budem obkladat kovove schodiste, takze v nasem pripade to budou naslapy z nejakych OSB (nebo co je to za material) a na ty nam nalepi podlahove lamely jako na podlahu vsude jinde a z boku prijdou prilepit kryci listy (alespon tak jsem to pochopila)
Odpovědět
zkouším ještě oživit diskusi než zaplatíme zálohu. Zda někdo má zkušenost s "trvanlivostí" voskované podlahy. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@janazzz mohu se zeptat odkud objednáváte? Také o této podlaze uvažujeme. Díky
Odpovědět
@mahonia Tilia interiéry
Odpovědět
Profilova fotka
@janazzz díky mrknu
Odpovědět
@mahonia ale nemáme reference, můžu vám dát reference až v únoru po realizaci
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?