Jak a kde nejlíp prodat (inzerovat) stavební pozemek?

Profilova fotka
Vlastním pozemek ve Východních Čechách, je na něm možné stavět a rád bych ho prodal. Již sem měl smlouvu s dvěma realitkama, ale inzerce tam byla cca 3měsíce pak ji ukončily, spolupráce s nimi nic moc... :-| Tak se ptám zda má někdo zkušenost s prodejem na " vlastní triko " kde ho nabídnout, jaký stránky a pod. Nejde mi o reklamu, tak snad nebudou vadit odkazy, ale realitku asi zatím nechci... Díky za typy a rady ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 co treba bezrealitky.cz? nebo treba sreality, ale to je docela dost drahe... Taky bych zkusil lokalni tisk.
Odpovědět
Profilova fotka
po zkušenostech s realitkou jsme šli do bezrealitky.cz (stálo cca 100,-), dokonce tam byl větší ohlas než sreality (tehdy byly ještě zadarmo)
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac j na sreality sem koukal, tam je to fakt nesmyslně drahý... :-( noviny taky žádnej zázrak, ale zeptat se můžu co by za to chtěli :-) @semelka tu bych mohl zkusit, pokud to tam není nějak vázané dobou, kdyby se to hned neprodalo ?
Odpovědět
@petrsv1000 Jestli nepotřebuješ nutně peníze, tak bych teď neprodávala. Ceny jsou dost nízko - teda u nemovitostí, možná je to u pozemků lepší, nevím a navíc dost nejistá doba. Chtěli jsme prodat řadovku, ale teď jsme si to rozmysleli, vyčkáme.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 hodila bych to i na facebook
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 omezení jsem si nepamatovala tak jsem mrkla na web, maj tam ceník a píšou neomezeně
Odpovědět
Nevím jak ve Východních Čechách, ale v Praze dobře funguje Anonce a u nás v Severních Čechách Tipseervis, zkusila bych něco takového, to by nemuselo být tak drahé.
Odpovědět
@petrsv1000 Ahoj Petře, pokud pozemek prodávat nemusíš, nedělej to, teď jsou ceny opravdu dost nízko....Pokud můžeš tak 2-3 roky počkat, počkala bych. Horší už to asi být nemůže :-| Jinak bych doporučila také bezrealitky.cz, mají vysokou návštěvnost a hodně lidí si je pochvaluje. Já jsem tak našla podnájem a i dva spolubydlící. Když budeš inzerovat v novinách, napiš, že nechceš, aby se ti ozývali realitky - jsou jako supy a volají téměř na každý inzerát na prodej...
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 @linee jo ta možnost tu je taky, ale na druhou stranu si říkám každá věc má svého kupce, třeba někdo pozemek v okolá hledá a tak ho koupí. Cena nahoru asi nepůjde a pod cenou ho také prodávat nechci, cenu mám pevnou a proto sem ho chtěl nabídnout a je mi jedno jestli se prodá hned nebo za dva roky, jen aby byl v nabídce :-) Na druhou stranu mám úvěr na pozemek pod nynějším domem, takže bych ho tím prodejem doplatil a osvobil se tak od částečné splátky ;-) Realitky ať si volaj, když daj cenu co budu chtít není problém :-D @semelka tak se na ten server koukal a vypadá to zajímavě, hodně muziky za málo peněz :-D to se mi líbí takže to prubnu ;-) @baru7 facebook naštěstí nemám, nevím kolik lidí by to tak mohlo shlédnout, bratr ho má můžu se zkusit poptat, dík za typ ;-) @verano annonci zkusit můžu, dobrej nápad, mrknu jaké mají podmínky ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Ahoj, skus jeste hyperinzerce, bazos, annonce, reality kdyz ti to nespecha tak si to muzes nastavit na pul roku a porad ho tam budes mit :)
Odpovědět
@petrsv1000 Já jsem z Východních Čech. Já jsem chtěla pronajmout byt a nejvíc se mi osvědčilo, ve větších obchodních centrech vývěsky.Z toho se mi hlásilo víc lidí než z inzerce v novinách.
Odpovědět
Profilova fotka
@niccky.z jj asi to budu muset nastrkat na víc míst .... ;-) a čekat :-) @yvonahk no jo vidíš, to je dobrej nápad, to zkusit můžu ;-) dík :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Z vlastní zkušenosti nedoporučuji dávat tel. kontakt k inzerátu. Denně mi volali desítky realitek řádově několik týdnů, a následně ještě jednou zdali jsme se nerozhodla pro spolupráci. Byla to noční můra.A to jsem měla u inzerátu: RK nevolat!
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 když to dá pár lidí sdílet, může to vidět široký okruh potenciálních zájemců;)
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 to si mě tedy moc nepotěšila :-| asi bude muset stačit email ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 @lajlinka78 jj.. RK nevolat a volají stejně, buď na rovinu přiznají, že jsou realitka (taky se ozval jeden chlap z realitky, ale že by to odkoupila přímo realitka) nebo se vydávají za zájemce ... my si zkoušeli každého zájemce prohnat googlem, jestli nenajdeme souvislost s realitkou, pár makléřů se našlo .. a nejlepší bylo, když jsme kdysi dávno (byt po babičce) našli náš inzerát s našimi fotkami pod hlavičkou realitní kanceláře, tak jsme tam hned volali jako potenciální zájemci jestli by nám ten byt mohli ukázat, trochu se kroutili a pak jsme se přiznali, že jsme majitelé a ať teda koukají ten byt ze své nabídky stáhnout .. jsou to potvory prohnaný...
Odpovědět
@petrsv1000 Ahoj, když jsme prodávali na konci roku dům, inzeroval jsem sám na bezrealitky.cz (několik měsíců a zadarmo!) a taky na sreality.cz, tam to stálo tuším denně 14 Kč bez DPH, ale na srealitách jsem měl mnohem více návštěv než na bezrealitky.cz. Taky doporučuji dát na pozemek nějakou plachtu (na plot, nebo udělat nějakou dřevěnou "nástěnku" pokud pozemek není oplocený) s nápisem "pozemek na prodej". Pokud okolo třeba vede cesta, každý projíždějící je potenciální zájemce. Pokud je to ale na samotě, tak to asi nijak nepomůže. Mě se i na plachtu na domě ozvalo dost lidí. To že s ebudou ozývat realitky je jasné a nevyhneš se tomu ničím. Ještě vím, že dost lidí využívá i reality.idnes.cz , ale tam nevím, jaké jsou cenové podmínky inzerce. Ať tedy dobře prodáte, není to v této době jednoduché.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak kdyby jste se chtěli někdy někomu pomstít, dejte mu super inzerát na byt s telefonním číslem...:))))
Odpovědět
Tak já bych zkusila facebook. U nás jedna paní udělala to, že dala na FB inzerát a k němu napsala, ať ho lidi sdílí, a až dům prodá, tak dá odměnu asi 1000,- Kč tomu, koho nahlásí případný kupec, od koho to na FB sdílel. Je to dobrý fígl. :-) Lidi jsou hlavičky a na FB se sdílí mnohem větší pitomosti než inzerát na prodej nemovitosti.
Odpovědět
Praktiky některých RK jsou otřesné. Vím, doba je zlá, je jich jak máku a musí se ohánět. Ale vysloveně lhát by snad nemuseli. Když jsme ještě prodávali řadovku, měla jsem u známé RK smlouvu a jinam jsme to dávat nechtěli. Tak jsem se hned v úvodu každého zájemce ptala, zda není realitní makléř. Většinou přiznali barvu. Až na toho posledního. Tvrdil, že je přímý zájemce, domluvil si se mnou schůzku, prolezl celý barák, na vše se vyptal - stálo mě to cca 2 hod. času. A když došlo na věc, tak musel s pravdou ven - zase realitní makléř. Ten si něco vyslechl a jel jak namydlenej blesk. :-D A když jsme před časem prodávali byt v Praze, dali jsme to j e d n é real. kanceláři, ta byt nafotila a umístila na své stránky a na s-reality. Druhý den tam byl byt včetně fotek asi u 10ti dalších RK, pokaždé s jinou cenou (podle toho, jakou si přidali provizi). Oni si vlastně ty kšefty kradou a neuvědomují si, že tím potencionální klienty spíš naštvou a odradí.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 a o co jim vlastně šlo ? chtěli ji aspoň koupit nebo požadovali slevu ? Mě nebude vadit, když se ozve realitka, když dá moji požadovanou cenu ať si to koupí.... ;-) @dejvi na sreality sem koukal, tam to právě vycházelo cenově dráž, kdyby to tam vyselo delší dobu... Celu tam moc kam dát nemám, je to druhý pozemek od silnice, ale něco by se možná vymyslet dalo, jen kdyby sousedi nebyli tak závistiví, už to vidím a slyším... no jo prodávaj pozemek, to budou v balíku, spadlo jim to do klína... atd... :-| máme ho po babičce, je 10let po smrti.... a pro nás je nevyužitej, akorát starosti s trávou a sekáním, proto ho chci prodat ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 No chtěli kšeft, samozřejmě. Nafotit, nabízet přes jejich RK, exluzivní smlouvu (t.j. nesmíš to dát jinam, ani si to např. prodat sám). My, pokud bychom prodávali, tak si to jsme schopni zajistit. sami. Realitky berou 3-4 % t.j. u nás až 150 tis. Za jejich služby mi to přijde dost. Smlouvy mají většinou zpracovány blbě a hlavně ve svůj prospěch, takže stejně musíš kontultovat s právníkem (máme známého) Peníze bych jim také nesvěřila, tzn. stejně se musí řešit advokátní úschova. Barák máme ve stejné čtvrti, kde teď bydlíme v novém, takže dojít s někým na prohlídku je pro mě snadné. Ale úplně nejvíc mě naštvalo, že mi sprostě lhal - když to dokáže na začátku, jak by to asi vypadalo, kdyby nás měli smlouvou v hrsti. Děkuji nechci. My jsme si to teď stejně rozmysleli, peníze zrovna nepotřebujeme, a v této nejisté době je budeme mít raději uložené v nemovitosti.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?