Jak jste sháněli pozemek?

Dobrý den, zajímalo by mě, jak jste sháněli pozemek, pokud nabídka RK nebyla dostatečně dobrá. Uvažuji o pozemku na Plzeňsku (Třemošná, Zruč). Jsou zde nabídky developerů (pozemky 800-1000 m2). Raději bych hledal něco ve starší zástavbě a kolem 500-600 m2, aby se to dalo ufinancovat (lokalita už poměrně drahá). Ideálně najít nějaký starší dům, který má velkou zahradu a majiteli už taky nebaví se o to starat a odkoupit část zahrady. Kromě přímého oslovovaní zkoušeli jste i nějaký druh inzerce? Nějaký inzerát na sloupy nebo tak něco? Přineslo to úspěch? Děkuji za případné rady a podněty.
Odpovědět
Profilova fotka
@burns cca 2-3 roky pouze za pomoci internetu s vedomim ze jednou to co chci proste najdu :)
Odpovědět
my kupovali pozemek v Druztové na Plzeňsku. Scháněli jsme ho cca 2-3 roky. Jen pomocí internetu. Náš pozemek byla hrozná náhoda, obec vypisovala výměrové řízení na prodej dvou stavebních pozemků a jeden se nám povedlo koupit. Jinak máte pravdu vámi vybraná lokalita je hrozně drahá. Taky by mi líbila, ale nakonec Druzotá byla skvělá volba - podle mě lepší než velká Zrič a Třemošná
Odpovědět
My sháněli pozemek 3 roky, Správná orientace, v zástavbě staršch RD kousek od centra vesnice, nakonec jsme našli. Zjištovali jsme přes net, objíždění obcí, kontaktotali jsme přímo majitele.
Odpovědět
My sehnali přes městys, kde je i stavební úřad, takže zatím jen samé klady, vyřízeno vše hned :-) Původně jsme sháněli před RK,ale je to hodně předražené.
Odpovědět
U nás byly dvě podmínky a to základní škola pro holky 1-9trida a druhou podmínkou vzdálenost do centra Prahy max. hodinka . Koupili jsme nakonec pozemek 713m za 390 tis. Kompletní zasíťovaný ve Zruči nad Sázavou bude zde nova zástavba . Nyní zasíťoványch 30 pozemku a pak budou dělat dalších 35 pozemku.
Odpovědět
Profilova fotka
Viděla jsem v jedné vesnici u Prahy pozemek na prodej. Ten se mi nelíbil, ale vesnice ano, dostupnost dobrá, klid, pěkný okolí. Tak jsem zagúglila a zjistila, že se tam prodává ještě jiný pozemek, byl problém to na netu najít, vypadalo to, že to má realitka nějak zarezervovaný pro známý, až to majitele přestane bavit. Tak jsme projevili zájem a koupili ;-) Když tak čtu ty ceny, tak dost levně.
Odpovědět
Profilova fotka
Prestehovala jsem se z Prahy s manzelem ke tchyni a po case a po ridicaku jsem sedla do auta a planovite objizdela vesnice. Nastudovala vse okolo. Denne treba devet vesnic. Nalepila letaky,byla na urade,mluvila s lidmi. Bylo to prijemne. Vybrala jsem nakonec v Brandysku novy pozemek pred uplnym zasitovanim za vyhodnou cenu. Okresni mesto v blizkosti byla podminka. Ale mam znamou advokatku na papirovani. Nechtela jsem realitku.
Odpovědět
Profilova fotka
pozemek jsem sehnala tak, že jsem otevřela územní plán obce, kde jsme hodlali postavit a šla jsem cíleně po plochách označených BI (ideálně vedených jako trvalý travní porost). Pak jsem v katastru dohledala majitele a oslovila ho s cenovou nabídkou bez ohledu na to, zda pozemek aktuálně nabízel k prodeji 8-)
Odpovědět
@burns my jsme hledali pozemek pres 2 roky. Vedeli jsme co presne chceme a tak jsme prohlizeli nabidky RK na internetu i bezrealitky a objizdeli vesnice. Jedna takova objizdka vesnice se nam vyplatila. Nasli jsme tam plakat od soukromnika s vyvesenyma parcelama k prodeji. Nikde tyto pezemky na internetu nebyly uvedeny. Takze jsme konecne narazili na to nase misto pod sluncem. Uspesne hledani preji, neni to zadny med.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si vyhlédli zajímavé lokality a napsali jsme na obecní úřady, zda prodávají stavební pozemky. Někde nám odpověděli, že ne, ale že ten a ten v obci prodává to a to. Nakonec jsme vybrali dobře. Kontakty na OÚ jsme hledali na ww stránkách obcí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?