Lze na netu najít, zda je na pozemek přivedena elektř.?

Profilova fotka
Lze na netu najít jestli je na pozemek přivedena elektřina? Nebo kde to zjistím? Známí koupili pozemek s tím, že je to u paty pozemku, ale zdá se jim, že to patří k sousednímu. Než to půjdou řešit na SÚ tak to zkoušíme touto cestou najít.
Odpovědět
Na netu ne, vytiskni si z katastru mapu a musíš na ČEZ :-( .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@klara.t Nebo na eon :-) Podle toho kde jsi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
To nenajdeš, kájuš. Musíš jít s číslem katastru, popř. jestli je tam nějaká rozvodová skříň, tak číslo odběrného místa (ale to by tam asi el.byla) na jakéhokoliv poskytovatele elektřiny, ten by to měl vědět, popř. elektřinu zajistit.
Odpovědět
@klara.t Zalezi od toho, jaky je to pozemek. Jestli je parcela jiz v katastru zapsana, melo by to byt soucasti technicke dokumentace - myslim zakresleni veskerych siti na pozemku - v archivu katastra nebo evtl. na SÚ. Jinak existuje na CEZ "zadost o vyjadreni k existenci siti". Vyplnte formular a e-mailem zaslete na CEZ. Dostanete oficialni stanovisko a budete vedet, zda je to na Vasi pracele nebo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Přesně tak, CEZ má dnes i docela dobrou službu, jmenuje se to virtuální obchodní kancelář, kde si zaregistrujete svoje již existující odběrová místa, jestli nějaká máte a můžete sledovat platby, zadávat odečty a tak. Hlavně lze podávat veškeré žádosti a vyplňovat všechny formuláře elektronicky. Odpadne tištění formuláře a zasílání oskenovaného mailem nebo pozemní poštou. Dokonce se tam objevují i telefonáty na infolinku které uskutečníte.
Odpovědět
Profilova fotka
Neřešil jste někdo? Koupili jsme pozemek včetně kompletního zasíťování. Všechna stanoviska máme, že sítě jsou na pozemek dotaženy, u kanalizační a vodovodní přípojky máme stavbu legalizovat, ale v sobotu jsme hledali vodovodní přípojku a zatím jsme ji nenašli. Zasíťování financovala obec. Technik vodu nenatrasoval, vedení vodovodu není označené. Kdo má povinnost přípojku najít? Abysme pak náhoudou nehledali na pozemku něco co neexistuje. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@jirinapezl My jsme takto hledali kanalizaci. Na Vodovodech a kanalizacích (u nás Veolia) mi okopírovali mapku, kde bylo vyznačené vedení vodovou i kanalizace, ale sám pán řekl, že je to +- 1m. Nakonec jsme našli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram my právě jsme hledali také podle té mapky a bylo tam i vidět, že kameny co jsme hrabali, tak byly neporušený (i bagrista říkal, že tam nikdo nemohl v minulosti kopat) a vedle už má sousedka garáž, tak doufám, že tu přípojku nebude mít pod základy té garáže. :-S Dneska odpoledne ještě budeme zkoušet kopat několik metrů na druhou stranu a uvidíme, ale vidím to špatně. Asi pak zavoláme technika, aby nám k tomu něco řekl. Nechce se nám bourat asfalt na komunikaci a hledat kam vede od uzávěru. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@jirinapezl No, to je pěkný :-( A když to financovalo město, tak k tomu snad musí mít přesný papíry (jde o peníze z veř. rozpočtu, takže pro případnou kontrolu + někdo za to musel být zodpovědný), nebo alespoň kontakt na firmu, co to stavěla, ne? Držím palce s hledáním!
Odpovědět
@ykram Tak v tomto jsme meli stesti vsude krome Veolie. Ta nam potvrdila vodu, ale kanalizace se nemuzeme dopatrat...:(
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Ale vždyť na tom vašem pozemku zajišťovali všechny sítě vlastník/vlastníci pozemku, takže k tomu musí mít papíry oni (pan F. a spol.) i stavební úřad (když to povoloval a pak kolaudoval-tedy tu vodu a kanalizaci). My jsme přípojky neměli zkoloaudovaný ani dokonce povolený (v podatstě byly vybudovaný načerno), takže k nim nebyly žádné ofiko dokumenty... Kdybys chtěla, pošlu kontakt na pana z Veolie, který byl moc ochotný (radil mi i s kanalizační šachtou, ventilama a pod.).
Odpovědět
@ykram Jsi hodma, moc dekuji! Resime to pres zprostredkovatele, pozemek uz mezitim nepatri panu F. a jeho firme, ale jeho sousedovi:) Stavebni urad nam nic neda, sice nam potvrdil, ze jsou tam vsechny IS, ale kanalizaci jsme proste nenasli. Archiv se stehuje a Veolie nam zaslala rukou zakresleny planek. Ale nekdo to mit musi:) Ale za kontakt budu rada. Posles prosim do IP? Manzel mluvila take s panem na F.:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@linee Kontakty máš v IP :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram Tak přípojka zřejmě na 99% neexistuje. Zítra ještě přijdou s vodárenské se znovu na to podívat. Jsem zvědavá jak se k tomu obec postaví. Každopádně nás to zdrží se stavbou. ;-( Pro nás aspoň ponaučení, že co je psáno není dáno. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@jirinapezl To je mazec - obec neví, co financovala? Popř. financovala něco, co nebylo uděláno? Každopádně, jestli jste měli ve smlouvě stanoveno, že kupujete pozemek zasíťovaný (tj. včetně přípojek) a oni tam nejsou, tak můžete po prodávajícím žádat náhradu nákladů na jejich vybudování. Tak hodně štěstí! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram Tak dneska se ozvali a přípojku udělají během týdne - ta naše je u sousedů. Aspoň něco pozitivního. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?