Najde se nějaký zájemce koupit pozemek s námi napůl - okr. Brno - venko, Vyškov

Pěkný den všem, s přítelem sháníme pozemek na stavbu RD (dřevostavba). Narážíme však na ten problém, že nabízené pozemky mají pro naše potřeby i finančí možnosti až moc velkou výměru. Zastavěná plocha domu by byla cca 100 m2 a chtěli bychom pozemek o celkové výměře cca 500 - 800 m2 (záleželo by na konkrétní ceně za m 2). Hledáme už dlouho a postupně jsme se dostali k tomu, jestli třeba někdo neřeší ten stejný problém a že bychom si pozemek koupili s někým napůl a rozdělili si ho. Je mezi vámi nějaký takový zájemce? A má někdo s dělením pozemku nějakou zkušenost? Hledáme pozemek v dojezdové vzdálenosti cca 30 min do Brna - tj. Rosice, Střelice, Rajhrad, Sokolnice - Telnice, Újezd u Brna, Šlapanice, Prace, Velatice, Bílovice nad Svitavou, Křenovice, Holubice, Zbýšov (okr. Vyškov). Děkuji za příspěvky :-)
Odpovědět
@maetis Taky hledáme, klidně i východ Brna - Velatice, Tvarožná, Podolí. A maximálně do deseti km od Slatiny nebo Líšně. Už hledáme tři roky a zatím nic. Ale kdybych věděla, co vím teď, koupili jsme před těmi třemi lety. Od té doby se hrozně zvýšily ceny a zmenšila se nabídka. Přijde mi, že hledat jenom přes sreality už ani nejde, tam nic není.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás ve vesnici (Vážany nad Litavou, jsme kousíček za Křenovicema) budou příští rok k prodeji pozemky právě velikostně mezi 600- max 800 m2, teď žádá obec o stavební povolení na přípojky a cestu apod., příští rok na jaře či létě by pozemky nabídla obec k prodeji, cena vím že bude 1350 Kč za metr čtvereční, zasíťované to bude a přes realitku to nepůjde.
Odpovědět
Profilova fotka
to máte docela velký rozptyl :-) jen u takové možnosti tedy bacha, aby ty pozemky vůbec šly dobře rozdělit, aby měly oba příjezdovku atd. ne všechny jdou bohužel rozparcelovat ideálně
Odpovědět
Také pozor na zastavenost pozemku . My máme 713m pozemek a zastavenost muže naše obec mit max.25% včetně všech spevnenych ploch takže max. 178m včetně oplocení Máme barák 100m terasa 20m chodníky 20m a stani pro 2 auta 15m do toho nejaka budka na nářadí a chodník kolem baráku a jsme na hraně . Budeme rádi když se vleze me. Myslím si že na 500m toho hodně nevleze.
Odpovědět
@maarkeeta A kde kromě sreality zkoušíte hledat? zadala jsem e-poptávku i v pár realitkách, ale kromě asi 2-3 reakcí žádné odezva. a ty se stejně neshodovaly s naší představou :-| ... my se koukáme cca od začátku tohoto roku a teď na zimu jsem zpozorovala, že ta nabídka je opravdu dost mizerná :-(.. velatice, tvarožná - ty máme taky v hledáčku ;-) akorát na nabídku pozemku z velatic jsem za tu dobu, co hledáme, vůbec nenarazila. když bych na něco narazila, dám vědět ;-)
Odpovědět
Já už jsem to asi vzdala. Stavíme teď na místě, kde vím, že nechci zůstat (hodně špatný pozemek a ještě horší dědina :-) ) Děti necháme ve školce a škole v Brně a uvidíme. Teď vůbec nic není, číhám na srealitách, párkrát jsem zavolala jenom hodinu po zveřejnění nabídky a už jsme byli třeba šestí. Třeba se za rok, za dva situace uklidní. Je zajímavé, že na západ od Brna je nabídka docela dobrá, ale východ a jih - tragédie. Třeba se za rok, za dva situace uklidní. Za každou informaci budu moc ráda :-)
Odpovědět
@maetis a zkoušeli jste volat na obecní úřad, jestli třeba obec nebude prodávat nějaké pozemky? Občas se poštěstí... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maetis my se hlásíme, hledáme to samé, narážíme na stejný problém, chceme ještě i menší pozemek 450 - 650 třeba!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@maetis A měli bychom i něco takového v merku, když tak napiš(te) do zprávy, dám info.
Odpovědět
Profilova fotka
@jadie To by mě docela zajímalo, a bude to prodávat obec nebo nějaký developer? Je to už někde na webu? Z vlastní zkušenosti vím že tyhle nabídky dlouho nevydrží a jsou hned rozebrané.
Odpovědět
Profilova fotka
Bude to prodávat obec - cca léto až podzim letošního roku (v létě je v plánu zasíťování pozemků). Na webu (v dokumentech) je zatím informace o změně územního plánu, nyní je to na stavebním úřadě, teprve potom půjdou pozemky do prodeje.
Odpovědět
Ahoj, pro ty co hledají pozemky v okolí Brna, tak dnes jsem narazila na tohle - třeba to někoho zaujme: https://www.exdrazby.cz/index.php?a=s...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?