Obecní cesta, jsou povinní zřídit cestu k mému domu?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Máme pozemek, který nemá přístup k hlavní cestě a obec nám pozemek, který je před našim pozemkem, který by vše vyřešil nechce prodat. Jsou teda povinni zřídit cestu k mému domu? Viz. foto
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsou...je to na jejich vůli
Odpovědět
@ffiinnkkaa takže budu moci přes to jezdit, ale bude to jen polní cesta
Odpovědět
To určitě nejsou. Kolem cest jsou všechny (nebo skoro všechny) pozemky obecní, neprodají, protože tam vedou sítě. Tak požádejte o povolení a udělejte si příjezd přes obecní-mají to tak skoro všichni-jinak by museli přes ten metr,co si obce nechávají lítat :-) . ALe je to celkem obíhačka, musí to povolit policie, mít projekt.....
Odpovědět
@bamak tam je ještě jeden pozemek před tím obecním... my jsme zjistili, že nám tam vede nově plynovod... K té cestě je to zhruba 10m... Projekt mi může udělat projektant, který mi projektuje dům?
Odpovědět
@markysek16 Nooo, co k tomu dodat, pokud jste ho kupovali, tak jste to asi věděli....Někteří projektanti to udělat umějí a někteří ne, musíte se zeptat. Náš to třeba umí. Zajděte si na stav, úřad, nebo přímo na odbor dopravy, řeknou vám co a jak a ev. by měli vědět, kdo vám to zpracuje.
Odpovědět
@bamak Ne nekupovali je to rodinný pozemek a teď kdy řešíme stavbu tak se vynořují na povrch problémy. Kdybychom kupovali pozemek, tak by jsme si vše zjistili.
Odpovědět
@markysek16 Ale já si nemyslím, že by to byli neřešitelné problémy. Je to jen o tom zajít na stavební úřad, zeptat se a domluvit se. Jistě človeka to zdrží, možná i otráví, ale co by jiní dali za "rodinný" pozemek. A to se vás plynárny neptali, jestli tam můžou kopat? Popřípadě si nikdo nevšimnul, že se vám vrtají na pozemku? Nebo se zeptejte sousedů, jak to řešili.
Odpovědět
@bamak No to právě nevíme zda se ptali nebo ne, protože moje mamka ho zdědila, jak děda umřel a to už tam bylo... No stejně máme teď čas bude se v obci vypracovávat nová stavební studie do kterých jsou zahrnuty i naše pozemky...
Odpovědět
@markysek16 Tak držím palce, ať to nějak rozumně domluvíte a dohodnete. Upřímně, vzhledem k tomu, jak podivně ta roura vede, tak to podle mě někomu při vyměření ujelo...aspoň byste měli nějaký argument pro jednání s městem.
Odpovědět
Profilova fotka
@markysek16 osobní zkušenosti se stavbou na rodinném pozemku mám opravdu značné..4 roky nám trvalo,než jsme prošli všema problémama,co se na pozemku postupně ukazovali a než jsme mohli začít stavět...ty roky nás stály neskutečných nervů a vlastně i peněz tím,že jsme museli čekat a nemohli stavět hned..zpětně nepovažuju rodinný pozemek za nějaké životní plus,či výhru,možná spíše naopak,navíc akorát pak v dalším životě svazující..člověk pak,když už bydlí,tak na spoustu "špatného" zapomene ví,že to stálo nakonec za to:-)...ale znova bych už na rodinném pozemku z mnoha důvodů nestavěla... A pak takovej osobní poznatek:s obcí se snažte vycházet v dobrém,budete je možná hodně ještě potřebovat ;-) pevné nervy,hodně štěstí,co nejméně problémů přeji:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?