Pozemek bez inženýrských sítí

Zdravím, ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenost se stavbou RD na pozemku bez inženýrských sítí. Pozemek je aktuálně zahradou náležící k RD mých rodičů, kteří mi tento pozemek dali. Ráda bych zde postavila RD proto bych se chtěla zeptat, jestli je reálné na vlastní náklady inženýrské sítě udělat a jaká by byla cca cena. RD mých rodičů je do vzdálenosti cca 50m od zahrady. Museli bychom udělat i příjezdovou cestu, to by problém nebyl, ovšem obávám se zda je reálné sítě na tomto pozemku udělat. Díky za zkušenosti a odpovědi
Odpovědět
ano je to reálné, obejděte si všechny majitele sítí a oni vám řeknou co je potřeba
Odpovědět
Majitele sítí myslíte EON apod.??? a cena??? dokážete tipnout??
Odpovědět
Profilova fotka
a proč by to nešlo? máme to také tak. dostali jsme zadní část zahrady přítelových rodičů a stavíme tam. lepší táhnout pár metrů od někoho přes silnici nebo přes zahradu nebo samota u lesa a táhnout z nejbližší vesnice ;-) záleží jestli chcete plyn, jinak eon, vodárny...je potřeba se domluvit a naprojektovat, kde by byl antoníček na elektro, jak lze napojit kanalizaci atd. cena je různá, to vám takto nikdo neřekne. záleží jak to máte přesně s pozemkem. píšete, že příjezdovou cestu lze vybudovat, tzn. že není. kde a jak ji chcete vybudovat? kde nejblíže jsou možná napojení na sítě? atd atd.
Odpovědět
Rodiče bydlí u hlavní silnice, ovšem zahrada - pozemek je na druhé straně ,,do zahrad´´ kde žádná silnice není. Je tam jen polní cesta. Ovšem od pozemku by šlo cestu zpevnit a napojit se na již zmíněnou hlavní cestu. Napojení sítě - jak jsem již uvedla, rodiče mají RD pod zahradou - pozemkem, cca do vzdálenosti 50m.
Odpovědět
Profilova fotka
@hudeckova384 No ja nevim, pises cestu zpevnit...na to bych se zeptala. Chteli jsme kupovat pozemek ke kteremu byla take jen polni cesta a bylo nam receno, ze nam dum nezkolauduji pokud tam nevybudujeme cestu a nestacilo dat jen panely nebo vysypat makadamem... jinak u vody jsme picitali, ze metr vyjde cca na 1000,- + 50 tis. za vodovodni sachtu nebo co to bylo... Byt Tebou zasla bych na prislusny SU a informovala se zda je na pozemku mozne stavet, jaka jsou regulativa, jak je to s vybudovanim cesty, kama vest site... Take mame v rodine dum s velkou zahradou a bylo by fajn si tam postavit dum, ze zadu dokonce vede krasna nova cesta...ale konec zahrady uz neni v uzemnim planu v zastavitelnem uzemi...
Odpovědět
@hudeckova384 My jsme také stavěli na zahradě od manželových rodičů, kde nebyly žádné sítě. Vzdálenost od připojení byla taky zhruba 50 metrů. S přípojkami jako takovými většinou problém není, je velice jednoduché si to zjistit na stránkách firem (elektrárny, vodárny, CETIN, plynárny) a ti docela jasně napíšou, jestli to jde a kudy. Problém může být s cestou, protože u nějaké délky už se musí udělat obratiště na IZS. A jak píšou ostatní, toto už Vám řeknou nejlépe na stavebním úřadě.
Odpovědět
Profilova fotka
s tou cestou souhlasím. záleží na koho narazíte, ale málo komu povolí to vysypat štěrkem nebo dát panely. často záleží i jak moc dlouhý úsek to je. u vás je to dál, tipuji, že po vás budou chtít spíše vybudovaní pořádné příjezdovky a to už tedy dost leze do peněz. když se někde buduje nová ulice a staví se domů více, tak se často o to podělí všichni, co tam chtějí stavět a dá se to. ale takto sami...to bych chtělo přesně zjistit, záleží jak na tom rozpočtově budete. my třeba příjezdovku měli, sítě v cestě, cca 10m od nového domu a stejně máme s napojeními problémy a hledají se alternativy. vy budete výš než rodiče nebo níž? na vodárnách se určitě zeptejte, zda by vás připojili na kanalizaci. nás třeba do cesty odmítli připojit, že to není na další dům dimenzované (což je dle všeho blbost, ale...), musíme to táhnout přes zahradu a pozemek rodičů až do hlavní silnice. my jsme pod nimi, takže musíme to musíme udělat výtlakem. počítali jsme se spádovou a pár metrů a toto celé bylo nepříjemné překvapení a zásah do rozpočtu. časově i finančně je to celé náročnější. určitě si zajděte na stavební úřad kvůli územnímu plánu a základní info si vyžádejte i u eonu a vodáren.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?