Rozdělení pozemku, je třeba vyjádření zemědělského fondu?

Ahoj, Chtěla jsem se s Vámi poradit. Budeme žádat o rozdělení pozemku,který je veden v katastru nemovitostí jako zahrada ( ochrana zemědělský půdní fond) a nevím,zda k žádosti o rozdělení pozemku potřebuji i vyjádření zemědělského fondu?? Nebo nejdříve musí být celý pozemek vyjmut z fondu a až poté žádat o rozdělení?Nebo se tohle bude řešit až po rozdělení pozemku? Máme samozřejmě v plánu na pozemku stavět, ale nachází se dle územního plánu v zastavěné části obce, tak by snad problém být neměl. Díky za Vaše rady
Odpovědět
Ahoj, my jsme v podobné situaci a vyjádření půdního fondu nepotřebujeme ;-) . Na stavebním úřadě nám řekli, že pozemek se v případě stavby nového rodinného domu pod domeme vyjímá z půdního fondu automaticky, že s tím nejsou problémy :-)
Odpovědět
Aha, tak to by bylo super. Doufám,že to u nás bude stejně. Ve středu se tam chystám,tak jsem zvědavá,co se dozvíme. Jinak jsem se ještě chtěla zeptat, pokud jste žádali o dělení pozemku, asi jste také vyplnovali tu žádost? S vyplněním části B si moc nevím rady..poradíte mi?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Pro rozdělení vyjádření nepotřebujete, nově vzniklý pozemek má úplně stejnou ochranu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?