Rozdělení pozemku - stejný majitel pro nové rozdělené části

Preji pekny den vsem, resim maly rebus na katastru (neprilis ochotnem, nutno dodat) kde se snazim o vklad uplne jednoducheho rozdeleni pozemku na dve casti, s tim, ze zustanu majitelem obou casti. Je mi znamo, ze na katastr je treba mit v tomto pripade nasledujici: - schvaleni rozdeleni mistnim stavebnim uradem (mam) - geometricky plan od geodeta (mam) - nejakou smlouvu, a to je kamen urazu. Darovaci smlouva je neaplikovatelna, nejedna se o darovani. Kupni smlouva rovnez ne, nemeni se majitel. Smenna smlouva uz vubec ne... tak nevim co by tedy chteli za smluvni dokument, kdyz se nemeni majitel. Jde vubec takovy vklad ucinit? Respektive, musi to jit, ale zkratka na katastru pozaduji "smlouvu"... to si mam sepsat smlouvu sam se sebou? :-) Tesim se na odpovedi!
Odpovědět
Neviem, ako v CR, ale na SR to nie je vklad do katastra, ale len zaznam a staci pri tom geometrak a ziadost o zaznam do katastra.
Odpovědět
Do katastru se dělený pozemek "promítne" až s prvním vkladem. Do té doby to v podstatě nepotřebujete a dokonce je to vhodnější pro případ další úpravy GP. Druhé straně nebo bance stačí geometrák. Pokud byste přesto chtěl, aby rozdělení bylo v katastrální mapě již teď, dělá se to zpravidla tak, že např. jednodušše zřídíte služebnost jednoho pozemku ve prospěch druhého (např. právo cesty). To můžete dle NOZ udělat již i sám. Přílohou pak bude tento GP, poplatek je 1.000,- Kč za vklad. Zrušit služebnost můžete vždycky.
Odpovědět
Nebo jde GPL zapsat se zmenou druhu pozemku, kdy kazda cast ma jinou kulturu, napr. cast je les a cast louka nebo zahrada a komunikace + je k tomu vzdy potreba vyjadreni nejakeho organu, ktery potvrdi skutecne vyuziti pozemku. A vlastnik zustane stejny.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?