Skrývka ornice a osazení domu

Dobrý den, chystáme se začít dělat základovku a chtěli bychom poradit, zda prvně naměřit s geodetem umístění domu na pozemku a poté udělat skrývku ornice, nebo naopak? Pozemek je v mírnem svahu.
Odpovědět
Profilova fotka
@vitkovi My jsme dělali předem, přeci jen zhruba víte, kde dům bude stát :-)
Odpovědět
@ballu01 takže prvně jste naměřili usazení domu a pak skrývku? jen jestli jsem to pochopila dobře :)
Odpovědět
@vitkovi ..já bych to chápal naopak.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vitkovi :-D věděli jsme zhruba, kde bude osazen dům, nechali udělat skrývku , a poté zavolali geodeta ten dům vyměřil :-)
Odpovědět
@vitkovi My prvně lavičky a pak skryvku...ale ono je to jedno, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
také jsme si skrývku vyznačili sami (půdorys domu + cca 1-1,5 m na každou stranu, tím máte rezervu na chybu a manipulační prostor kolem) a pak po skrývce vytyčil geodet dům.
Odpovědět
Profilova fotka
ještě otázka - ale dům už máte na pozemek osazený od projektanta že?
Odpovědět
@tulda27 jj, dům je osazený od projektanta...jedná se jen o geodetické vytyčení, protože pozemek je v mírném svahu, tak aby to sedělo
Odpovědět
takže myslíte, že je jedno, čím se začne? jde o to, že známý je geodet a má možnost nám to osazení zítra vyměřit, tak snad by to nemělo vadit když to bude před skrývkou
Odpovědět
Profilova fotka
@vitkovi není to praktické, protože o to zase přijdete - bagr to nedá tak, aby Vám je nevyrval - teda nechci podceňovat bagristu :). Máte ještě možnost si předtím než budete skrývat vynést ty vytyčené body na lavičky, ale jestli může přijít vytyčit později raději bych to odsunula. Je zvlášťní, že Vám to vůbec nabízí :) nám ten náš neznámý řekl, že přijde hned po skrývce.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 taky si myslím :-)
Odpovědět
@tulda27 Tak to my jsme měli mistra-bagristu :-)....neb možná máme dům úplně někde jinde, než má být :-D
Odpovědět
Článek se načítá
my meli nejdriv vytyceni a pak asi za dva tydny se delala skryvka a uplne bez problemu
Odpovědět
Profilova fotka
@beranozuzana a kolíky tam zůstaly a skryli to i za nimi? my máme skrývku logicky větší než půdorys domu to si fakt neumím představit jak by to dopadlo :)
Odpovědět
@tulda27 kolíky zůstaly ale je fakt ze skrývku dělali podle půdorysu domu a ani cm navíc a fakt to trefil :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@beranozuzana gratuluju! chtěla jsem se juknout, ale vy fotky nemáte :). Jinak to by manžel nepřežil i když náš bagrista by to dal asi taky, ale u nás by to nešlo on to skryl také tak jak jsme namalovali ale měli jsem to zvětšené :) jak děláme svépomocí brodit se v těch 60cm humusu bych fakt nechtěla :) a schválně se poptám projektantů, ale sousedi všichni skryli víc. Já si neumím úplně představit jak to takhle na knop stavíme.
Odpovědět
@tulda27 taky jsem si puvodne myslela ze to skryje vic nez je dum... mela jsem docela strach kdyz jsme to nechali vytycit takhle driv.. ale pak jsem najednou prijela z prace a uz byly pasy vykopane a prace teda na jednicku
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?