Starý dům na zbourání

Ahoj, kámoška chce stavět dům na místě, kde je nyní starý dům, který přijde zbourat. Máte s tím někdo zkušenost ohledně nové základové desky, jestli se oplatí stavět na starých základech nebo radějí vše vybagrovat včetně základů. Z mého pohledu by byl asi by byl stejně problém v starých základech udělat nové rozvody na odpady.
Odpovědět
Jak je dům starý - je nutné ho bourat? Jinak pokud je to nějaký jo hodně starý venkovský domek, myslím tak přes sto let, tak tam ani nebývají nějaké echt základy. Takže bych se jich nedržela. Ale nebagrovala bych to, nechala bych a případně jen prohrábla místo pro nové. Stejně asi nepůjdete do něčeho tak malého, jako byly tyto domečky. Ale fakt záleží na tom, co je v zemi. Taky jsme zažili třeba jenom šár kamene a hotovo.
Odpovědět
My jsme starý zbourali komplet, a pak postavili nový.nám to i částečně zhatilo to, že vodovod od vodáren který měl jít rohem pozemku ve skutečnosti šel hned vedle domu - 60.letech prostě pár metrů tam sem nic nebylo, ale museli jsme kvůli tomu nový dům utopit víc do zahrady, aby se dodrželo ochranné Pásmo.to se nikdy neví kde se co vyvrbí....
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme bourat. Zaklady ma jen pulka domu. Stara cast u cesty je stavena kolem 1880-1900 a novejsi cast do zahrady je pristavovana v 1950. Ac dum bude stat temer na stejnem miste a bude dokonce mensi (ted ma cca 16 na delku a 9-11 na sirku), tak to srovname vsechno. Vse je delane doma na koleni, a kdyz jsme videli jak je postavena hospodarska budova, tak to radsi srovnme
Odpovědět
Taky jsme zbourali vše, pod stěnama byl jen pás kamenů a hotovo. Betonovou podlahu nám bagr nalámal jak oplatky, ani zbíječka nebyla potřeba. Nový dům bych na tom určitě nestavěl. Jo a byl to dům chudiny z 50. let.
Odpovědět
Děkuji za Vaše příspěvky.
Odpovědět
Profilova fotka
jde o to, v jakém to je stavu - je to individuální. To musí posoudit stavař a nejlépe statik, který zkontroluje stav, propočítá/změří.
Odpovědět
Milane, vyber to, kde budeš dělat nový základy. Nespoléhej na "tehdejší kvalitu". Dělal jsem to samý. Jakýmikoli posudky a zkoumáním ztrácíš čas a u stavby platí několikánásobně, že čas jsou peníze. Už mám hotovo (ještě souboj s Katastrem o zápis č.p. - 3. měsíc dodáváme co si nově vymyslí!), ale byly to občas muka... ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?