Stavební pozemek zdarma. Jaké obce ho nabízejí?

Dobrý den, slyšel jsem, že některé malé obce, aby zvýšily počet svých obyvatel, nabízejí stavební pozemky ve svém katastru zdarma, případně za korunu. Máte s tím někdo zkušenost a exituje nějaký seznam takových obcí? Děkuji za info.
Odpovědět
já slyšela jen o dost levných pozemcích třeba 150-200,-/m2, ale nikdy jsem neslyšela, že by to bylo zadara.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě jsem slyšela o obcích v Krušných horách a na Šumavě. Obce skuzečně nabízejí zadarmo pozemky (možná i zasíťované), aby do obce přilákaly mladé rodiny. Bohužel se jedná téměř výhradně o místa, kde je vysoká nezaměstnanost, špatná dopravní dostupnost a v zimě kupa sněhu :-)) . Na druhou stranu je tam nádherně!!! Pokusím zjistit a kdyžtak dám vědět, jaké obce tyto pozemky konkrétně nabízejí.
Odpovědět
Profilova fotka
V minulosti nabízela pozemky zdarma například obec Podmokly na Českomoravské Vysočině. Dále, čerstvější informace: Chanovice (Pošumaví) - kompletně zasíťovaný a zdarma Více: http://www.ct24.cz/regionalni/zapadni... Hodně starostů ale bude rádo, když se někdo nový do obce přistěhuje. Chce to vybrat si lokalitu a obvolat obecní úřady. Ale jak říkám, nízké cena, nebo zdarma - to je většinou obec, kde není práce a špatná dostupnost. Někomu to ale nevadí, raději má klid a přírodu za dveřmi. V případě člověka, který pracuje doma (to dnes s počítači není problém), dle mě super řešení! Přeji hodně štěstí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
Profilova fotka
..
Odpovědět
Kupujeme pozemek za 50Kč/metr... To je podle mě skoro zadarmo :-D. Jinak jsem slyšela, že některé obce u nás na Vysočině prodávali parcely za korunu... kdysi :-)
Odpovědět
@ivisek39 teda a u nás už i v zapadakove chtěli 1000 kč.a lidí, kteří před pár lety koupili od obce pozemek za stovku teď chtějí 10x tolik.
Odpovědět
@lucil07 To je palba.. Koukám, že bydlíme dobře :-D ve vedlejší vesnici chtějí tuším 250. Což je taky pěkný :-)
Odpovědět
@ivisek39 proto jsem to vzdala..milion za pozemek mimo. .chystám se na reko..jinak to nešlo
Odpovědět
U nas to chvilku taky bylo, takze jedna cast obce vypadabjako satelit.:-/ pak to zrusili a je klid.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud bude pozemek ZASÍŤOVANÝ od obce, nikdy nebude ZDARMA, páč si na to vezmou DOTACE a musejí ho prodat (podmínky dotačního programu). Takže částka za pozemek sice nebude tak tragická jako od developera, ale primerena prave te dotaci.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Dobrý den všem zde diskutujícím. Nehledáme pozemek zcela zdarma, protože máme obživu ve středních Čechách a zde je to asi utopie, ale chceme založit rodový statek, nebo prostě přírodní bydlení s možností si pěstovat svoje potraviny a být více soběstační. Protože se k našemu projektu připojily i naše dospělé děti, hledáme prostor ve středočeském kraji kde se kromě prostoru pro pěstování plodin a sad dají postavit 4 dřevěné bungalovy. Prostě ne satelit a beton, ale tak trochu návrat ke kořenům. Hledáme pozemky s rozlohou cca 1 hektar a více. Co neobhospodaříme poskytneme někomu dalšímu třeba na sena zdarma a nepřipustíme tak stavbu satelitu kolem nás. Jsme normální slušní lidé s poctivou obživou a bez extrémních názorů. Pokud byste prosím někdo o vhodných pozemcích věděl, budeme moc rádi za každý typ. Věříme, že se někam s tímto projektem hodíme a že najdeme. Děkujeme xbilm@seznam.cz.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?