Vhodnost pozemku

Ahojte, potřebovali bychom poradit ohledně koupě pozemku. Pozemek je poměrně rovinatý, v okolí se nachází však již prodané parcely tzn je poslední a navíc má poměrně netypický tvar (není to čtverec). V příloze jsme pozemek vyznačili modrou barvou, šedou jsme vyznačili komunikace, které k pozemku vedou. Moc Vám poděkujeme za jakýkoliv názor. Zejména nás zajímá vhodnost umístění domu na pozemku (domek si představujeme bungalov), a také jakékoliv postřehy.
Odpovědět
docela podstatný jsou rozměry..
Odpovědět
Profilova fotka
Žádný zásadní nedostatek mě do očí nebije. I nepravidelný pozemek se dá dobře využít, zkuste si zhruba rozkreslit rozmístění domu. Vstup by mohl být ze severu (co nejblíž silnici, aby zbylo místo na zahradu), v tom úzkém cípu nějaká zeleň. Do ulice menší okna užitkových místností, na východ pokoje, kde se spí, na jihozápad obývák a kuchyň a vstup do zahrady. Určitě bych si dům nechala navrhnout vám na míru a necpala tam nějaký typový, pak prostor využijete nejlépe.
Odpovědět
@plaintruth Doplnil jsem rozměry do obrázku, jsou následující:
Odpovědět
nic moc teda na bungalov, asi to nebude nikde ideálně umístěný jestli to bude +- 15x10 metrů, já osobně bych do toho asi nešel nebo něco menšího, protože využitelnej prostor je jen nějakých 23x24 metrů z každý strany odečíst odstupy a moc místa tam nezbyde
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, za mě na první pohled dobrý, a doporučuji udělat si swat analýzu (pro a proti), základní otázky co bych zvážila: Kde bude příjezd, parkování a vstup do domu (jestli S či SV je to ok) Chcete typový projekt nebo necháte udělat projekt pro tento pozemek (klasický obdélník tam úplně nepadne pokud chcete využít jihozápadní strany pro obytné místnosti) Sousedi (je spíš výhoda mít ze 2 stran obecní pozemky) Vzdálenost sítí (podle toho kam umístíte dům) Vaše požadavky na rozmístění pokojů vzhledem ke světovým stranám a rozmístění zahrady. Uliční čára (je-li) a případná další omezení dle územního plánu (lze bungalov?) Pro nás by byl ještě důležitý výhled, ale to nesouvisí s tvarem pozemku :).
Odpovědět
Děkujeme moc za Vaše názory a rady, rozhodování to není vůbe lehké :)
Odpovědět
@tulda27 SWAT jsou cajti v emerice.... tohle je SWOT analýza. Teda vlastně není, protože ta se jednoduchým pro a proti nezabývá :)
Odpovědět
Profilova fotka
@trolll díky příště si dám pozor jak co píšu, když jsou tu už i trolové, my si udělali pocitvou SWOT analýzu se všemi silnými, slabými i jinými stránkami, vlivy aspekty (dokonce včetně čísnkého přístupu feng shuej) a pánovi jsem to jen chtěla také doporučit, když už se ptal lidí na názor. Stejně co člověk to názor a co trol to poučení pro příští webové diskuse.
Odpovědět
@trolll No vidíte já ten název nikdy neslyšela, ještěže jste upřesnil ;-)
Odpovědět
@heryna Rádo se stalo :) @tulda27 jj není nad pořádnou a poctivou SWOT analýzu. Dělám si jí vždycky, když mám splín. Ale jste hodná, že jste chtěla pánovi poradit :) Já bych mu doporučil jen jedno. Řídit se vlastní hlavou. Jestli se vám tam líbí, kupte to. Jestli máte pochyby, vykašlete se na to. Vy tam budete bydlet. Dům se vždycky dá přizpůsobit tvaru pozemku a netypický tvar je spíše výhoda. Nicméně, chápu potřebu se podělit o prvotní nadšení z vidiny nového bydlení :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?