Čez - nedodržení termínu dokončení úpravy zařízení distribuční soustavy

Ahoj, na pozemku již máme el. budku od ČEZu i naši. Ze sloupu je svedený kabel, průraz pod cestou hotový, kabel napojený. Z naší strany je vše dodáno, včetně revize. Původně měl ČEZ PODMÍNKY PRO PROVOZOVATELE DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY termín dokončení 11.1.2023 - posunuto z důvodu legislativní překážky. Vím, že to je úplně blbost, protože jsem aktivně komunikoval s firmou, která to realizovala i se stavebním úřadem. Termín posunuli na 11.2.2023. Nyní je 20.2.2023, Čez hraje mrtvého brouka. Na infolince i na pobočcce mi přečtou co je v dip.cezdistribuce.cz. Takže mi řeknou, že mám pravdu a technik má 30 dní na to aby se mi ozval. Perličkou je, že mi tvrdí, že mi technik volal nebo ,že mi volal a nebral jsem to - a požadavek je vyřešen. Jak se bránit? Co dělat? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
No z příspěvku toho jsem toho moc nepochytil. ..Termín dokončení čeho? Požadavek na co, má být vyřešen?... Nicméně existuje něco jako Ombudsman ČEZ, tak to zkuste tam.
Odpovědět
@pyramis Dokončení úpravy zařízení distribuční soustavy. Pokaždé jak voláte na infolinku nebo jste na pobočce, tak se do systému zanese nový požadavek.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, to jsem si přečetl v nadpise. I tak těžko radit, není jasná situace, není jasné, proč má volat technik při úpravě zařízení DS apod. Tedy bez detailního seznámení se situací není možná žádná konkrétní lepší rada než to, co jsem již napsal a to obrácení se na Ombudsmana.
Odpovědět
No podle mě je situace jasná. Ve smlouvě měli jasně daná data a ta nedodrželi...
Odpovědět
@milos_n tak když je podle vás situace jasná proč se dotazujete tady? Když nechcete ani říct o co se jedná na co se čeká jestli osazení elektroměru nebo o co jde. Máte smlouvu a tam je napsáno co se děje když se termíny nedodrží. A co se dá dělat. Ale je normální že se na ČEZ čeká i roky pokud člověk nemá známého co by ho posunul víš.
Odpovědět
@edison101 zkusím to ještě jinak.. Čez jakožto provozovatel distribuční soustavy měl do 11.2.2023 dokončit úpravu distribuční soustavy. Poté mi měl zaslat oznámení o ukončení realizace stavby. Tento dokument, ale stále nemám, takže nemohu jít za obchodníkem a uzavřít s ním smlouvu a dostat hodiny. V příloze posílám screen. Nevím jak to jinak už vysvětlit.
Odpovědět
Profilova fotka
@milos_n tak to budete muset asi na CEZ to tady nikdo nerozklicuje, ale co se tyce distrubutoru (pravda mam zkusenosti s EDG ne s CEZ) tak mne to prijde ze oni maji metodu jestli neco chces tak drz hubu a cekej 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@milos_n: Musíš to hold vysvětlovat tak, aby tomu, pokud možno, rozuměli i ostatní, což se dosud nestalo. Tak např. ten, s kým jednáš, není ČEZ, ale ČEZ Distribuce a to je rozdíl, proto je třeba to rozlišovat. Další neznámá věc je neuvedení veškeré komunikace mezi vámi viz dopisy v sshot7... Toho Ombudsmana si zkoušel?
Odpovědět
@milos_n Já to pochopila od prvního příspěvku 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?