Diskusi odebírá 1 člověk

Co se bere jako přípojení a cena ?

Dobrý den, omlouvám se za možná hloupí dotaz, ale poměrně bojuji s pochopením co se bere jako napojení domu na přípojky a jak odhadnout cenu ? Všude na internetu jsou články o tom kolik stojí přípojky přivést na pozemek (např. přes silnici apod..), každopádně mám stavební pozemek na kterém je už od obce zbudovaná skříňka pro elektřinu/plyn a zakončení kanalizace/voda. Když už mám tedy na pozemku tyto věci zbudované a bude se z toho již řešit pouze dotažení do domu (cca 11 metrů) tak u toho taky musím počítat s cenou dejme tomu třeba 100k ? nebo takové napojení, bez kterého je dům vlastně neobyvatelný musí stavební firma udělat v cenně na klíč ? Děkuji mockrát.
Odpovědět
Dům je dům, přípojky jsou další práce, 11 metrů je celkem dost, záleží na tom, co všechno se bude připojovat a jaká je tam technologie, dneska by asi ani 100K nemuselo stačit..
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od momo1123:

Dobrý den, omlouvám se za možná hloupí dotaz, ale…
@momo1123 Mám siete na pozemku cca 20 m od búdky až do technickej a ťahal som vodu, elektriku a optiku svojpomocne. Kabeláž cyky 4x10 3000,-a 3x1,5 400,- vodovodná trubka 32x3 700,-, trubička na optiku zdarma od cetinu. Výkop 2500,- zapojenie od miestneho vodára 1000,-. Chráničky, výstražné fólie a drobnosti, 1000,-, kanalizačné trubky 4000,-, stavebný rozvádzač, hlavný istič a revízia 5500,-. Zásyp 600,-. Spolu 18700,-.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od momo1123:

Dobrý den, omlouvám se za možná hloupí dotaz, ale…
@momo1123 Záleží na tom co všechno budete dělat a kdo to bude dělat. Píšete, že máte sítě provedeny na pozemek. Jak je to ukončeno? Např. musíte ještě budovat vodoměrnou a kanalizační šachtu? A budete všechno dělat svépomocí, nebo to zadáte firmě? Svépomocí ušetříte i více než 50% nákladů.
Odpovědět
Elektřinu mi udělal Čez, stálo to 12500,- Vodu jsem dělal spolu se sousedem, podkop pod cestou, vodoměrnou šachtu(dali jsme jen jednu), platili jsme napůl, každý 23500,- No a od přípojek k domu to mám 23 metrů, dělali jsme to svépomocně s pomocí bagru, kabely do domu, zpět k bráně, vodovodní trubka, chráničky + 2 pomocníci, stálo to se vším cca 40000,- Takže dohromady asi 75000,- Asi tak. Jinak napojení do domu je na domluvě, firma Vám to udělá, ale nechá si to zaplatit. Píšete i kanalizaci,mám ČOV 3metry od domu, to je jiná cena, ale ta kanalizace taky nebude nejlevnější.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?