Fotovoltaika - PRE Praha

Dobry den, poslednim krokem realizace FVE je zrejme vymene elektromeru a Prvni Paralelni Pripojeni (v Praze PRE). Chápu to tak, že to je jen jakoby napojení elektrárny na možnost pouštět do sítě. Je pak nutné uzavřít novou smlouvu a stanovit si prodejní cenu? Jak jste to řešili v Praze? Je to standardně podaná žádost, "Formulář pro uzavření smlouvy na výkup silové elektřiny". Nebo jak dál postupovat po Prvnim paralelnim propojeni? Dekuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ufin22:

Dobry den, poslednim krokem realizace FVE je zrej…
@ufin22 fve ti dělala firma, nebo samodomo?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@ufin22 fve ti dělala firma, nebo samodomo?
@kekita firma, a s dotaci treba pomahaji, o tomhle moc nevedeli, nebot to je specifikum asi kazdeho dodavatele
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ufin22:

Dobry den, poslednim krokem realizace FVE je zrej…
@ufin22 Ono sa dosř dobre může stař, že Vám pretoky do siete nepovolia, to je dobré si zistiť ešte pred montážou. Ale na to už je asi neskoro. Každopádne pokiaľ by Vám pretoky do siete nepovolili, musíte pri prebytkoch FVE vypínať, inak budete platiť drahé pokuty. U nás vznikla nová zástavba RD na poli (územie EG.D) a hneď sa to v mape distribútora objavilo, že nepovolí pretoky nikomu. A to sa nemá ako vyhovoriť na slabé trafo, pretože to je úplne nové. Proste sa na jednu stranu chce, aby si ľudia dávali FVE, ale už sa úplne nechce, aby prebytky dávali do siete. Staršie inštalácie majú v tomto výhodu, lebo zmluvu už majú.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ufin22:

@kekita firma, a s dotaci treba pomahaji, o tomhl…
@ufin22 po prvním paralelním připojení (teď nově se to jmenuje UTP) požádáš distributora o výrobní EAN. EG.D ho třeba přiděluje automaticky, nevím jak je to u PRE. Vybereš si kohokoliv na výkup a s ním si podepíšeš smlouvu o výkupu. Nemusí to být jenom PRE. Jakmile budeš mít podepsanou smlouvu, tak to oznámíš firmě, která ti instalovala fve a oni ti povolí přetoky na střídači.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@ufin22 Ono sa dosř dobre může stař, že Vám preto…
@roman_ Ale nic není konečné-my jsme taky EG.D a na mapě připojitelnosti jsme byli dlouho modří (plná kapacita trafa). A plno sousedů distributor odmítl připojit. A asi po roce jim volali, že si mají podat novou žádost o smlouvu- posílili trafo a bez problémů je připojí. Taky rezervace výkonu je jenom na rok, takže se klidně může stát, že to někdo nestihne do té doby připojit a rezervace mu propadne. Takže je dobré to sledovat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@roman_ Ale nic není konečné-my jsme taky EG.D a …
@kekita No tak tu ani nie pol roka po montáži nového trafa vyšla mapa a je celá modrá. V tej dobe nebol pripojený nikto z 29 stavebných parcel ani len na odber a už vedeli, že tam pretoky nebudú akceptovať. Pochybujem, že rok a pol staré trafo budú posilovať a nechápem, prečo s tým nepočítali už pri návrhu. Proste pretoky nechcú, je to pre nich problém a celú distribúciu to predražuje (bohužiaľ aj tým, čo FVE nemajú).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?