Jak má vypadat příprava na FVE v hrubé stavbě

Ahoj, mám možnost ještě před omítkami udělat případnou přípravu na FVE. Můžete mi poradit jak by ideálně měla vypadat? Je dostatečné vynést z rozvaděče jeden kopoflex na půdu a z místa kde by v budoucnu byly baterky a střídač také? Čím tu chráničku v místě baterek potom ukončit? Díky za tipy
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, mám možnost ještě před omítkami udělat příp…
@rumcajk Nad technickou by som v strope nechal prestup cez parotes a izoláciu z pevnej trubky, ja som použil HT trubky a hore som ich zavíčkoval. Dobre sa to napojovalo na parotes a blowerdoor testom to v pohode prešlo, je to vzduchotesné. Ako si to potom nachystáte v technickej, je už na vás. Ja mám v technickej komplet rozvody priznané, káble v lávkach pod stropom, potrubia kotvené do stien a stropu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, mám možnost ještě před omítkami udělat příp…
@rumcajk jako myslíš z hlavního rozvaděče? Tak to určitě ne - od panelů/z půdy jdou chráničky do DC rozvaděče (měl by být certifikovaný na DC napětí - nejsou všechny), odtud do měniče a z měniče do AC rozvaděče FVE. Z AC-FVE jde chránička do hlavního rozvaděče (2x 5x6, 1x 3x1,5 a datový). Pak bych si ještě udělala přípravu na wallbox - chránička od AC-FVE do místa, kde v budoucnu bude. Těch chrániček z půdy by mělo být tolik, kolik budeš mít stringů (takže bych natáhla 2-3). Pokud myslíš kopoflex klasický červený, tak na to pozor - ten je do země, není UV stabilní a samozhášivý. Takže bych brala radši Frankische. A co se týká ukončení chráničky, tak na chráničku dáš spojku a tu pak zazátkuješ. Ale úplně nejjednodušší je konec obalit elektrikářskou páskou, nebo do toho něco vrazit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?