Lze při demolici a následné novostavbě používat jiný tarif než stavební od Eonu?

Profilova fotka
Ahoj střecháčci, mám na vás prosbičku. Mohl by mi někdo poradit: Budeme bourat starý domek, na něm máme přípojku na elektriku,kterou by jsme chtěli oddělat, elektriku ze starého domku odpojit a přepojit na antoníček ze kterého budeme brát po celou dobu stavby. Jde tam nechat ten dosavadní tarif a nemít tam ten stavební který je moc drahý? Můžeme to takto elektrikářům od Eonu kteří to dojdou odpojit říct? Nebo bude problém? Máte někdo zkušenosti?děkuji moc za rady
Odpovědět
Ahoj měli jsme to úplně stejně a nechali jsme tam stávající tarif měli jsme ( máme ) udržovací asi za cca 360kč..Ještě jsme neměnili jsme ve fázi dokončování ale přepojovali jsme si to sami....Pak u nás ČEZ měnil kabely tak nám to ofiko zaplombovali a nikdo nic neřešil....Technikům to je jedno, záleží jak se domluvíš na pobočce. Jestli už to odběrné místo máte nahlášeno na sebe tak bych nikde nic neříkal a oni ti nic měnit nebudou... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zeedee bohužel tam je problém,že přes ten starý domek vede i elektrika k sousedům, tudíž to budou muset nějakým způsobem přepojit,asi do země:) Takže my je určitě zavolat musíme,aby tento problem nějak vyřešili. Doufáme, že když jim řekneme, že to chceme časem bourat, že nám to přehodí a sousedy napojí nějakým jiným způsobem. Popřípadě tam ještě v zahradě budem mít tetu,že by jsme brali elektriku od ní,kdyby nám nutili tu stavební elektřinu.
Odpovědět
@gugy19 co tam teď máte za tarif ? nic jako "stavební" neexistuje. co se týče přeložení vedení do země, tak si dobře zjistěte jak se k tomu čez postaví... nic bych nedal za to že po to po vás bude chtít zaplatit.
Odpovědět
@gugy19 No, my jsme dokonce i když jsme bourali a zároveň nahlásili, že tam bude domek dostali dokonce tarif na el. topení, ale to byla spíš vyjjímka, kdy paní na pobočce né úplně domyslela, ale já se tomu nebránila ;-) , zkuste co půjde. Hodně štěstí! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gugy19 nez jsem dostal povoleni k demolici, musel jsem mimo jine dolozit ze dum je odpojen od elektriny, antonicek samozrejme zustal, ale musel jsem nechat vymontovat elektromer a vlastne zrusit pripojku kdyz stihnete do roka pripojku zase obnovit nemel by se znova platit poplatek za prikon a tarif pak dostanete o jaky si pozadate a na jaky budete mit revizi, ja jsem bral D01d tedy jednosazba s minimalnim mesicnim poplatkem ale drazsi cenou na kWh s tou prelozkou to bude asi zajimave ostatne jak uz psal @requied
Odpovědět
@gugy19 No, u nás to bylo tak, že původní elektroměr byl v domě, který se demoloval a my požádali o jeho přesun do našeho antoníčku a nic jsme rušit nemuseli.....pouze jsme přesunuli elektroměr. Máme ČEZ.
Odpovědět
ahoj myslím si že tarif měnit nemusíte a nebude měněn. Ty tam máš už přívod zemí nebo horem na nástřešák do HDS na baráku??? Kdyby byl kabel nahoře Musíte ještě zhotovit buď pojistkovku na sloup nebo dát pojistkovku take na pilíř (antoníček) jestli tohle je vše Ok tak bych udělal jen přesun elektroměru za pilíř bych namontoval zásuvku na 32A 400V a už bych stavěl
Odpovědět
@gugy19 tohle bude ale realizace na vaše náklady zkusit se domluvit se sousedem myslím že to bude dost velka peněžní raketa
Odpovědět
Profilova fotka
no nevím stavěl jsem dům - asi nějaký stavební tarif - je to samozřejmě nějak pojmenované a drahý tedy nebyl - dokonce jsem na něj ted 2 měsíce ještě topil elektřinou než mi dali HDO a určitě mě to nesežralo jen jsem prostě topil 2 x dráž čerpadlem - tj. podobně jako plynem - ted už topím levněji - je tam klasika 5 kč za KW - tak nevím kde chcete ušetřit ?????
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?