Nemůžeme najít přípojku vody ke koupenému domu

Dobry den, koupily jsme dum, ktery si dodelavame a na hranici pozemku by mela byt pripojka vody. Prohledavali jsme pozemek i s pomoci bagru ale vodu jsme bohuzel nenasli. Nenapada vas nekoho jak by jsme to meli resit? Moc dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
oslovte správce. Třeba VaK ve vašem městě. Měli by vědět.
Odpovědět
Koukněte kudy vede hlavní řád a jestli máte přípojku musí na něm být ventil, šoupě, kterým se ta přípojka otevírá a zavírá zakončený litinovým hrnkem. Tam hledejte pak přípojku.
Odpovědět
Oni jsou tam právě 3 přípojky vody na silnici, je možný že by voda mohla vest kolmo od ty přípojky, nebo musí vést rovno na pozemek?
Odpovědět
A ještě je divný že kanalizace už je na pozemku zavedená
Odpovědět
@nathaly3 mělo by to být vždy kolmo od hlavního řadu a je to ten nejmenší hrnek co tam bude. Zeptejte se i sousedů jak daleko a hluboko našli hadici na pozemku oni.
Odpovědět
Voda by měla být kolmo k vodovodnímu řádu.
Odpovědět
nakresli si situláciu a choť na vodárne oni ti povedia
Odpovědět
Inženýrské sítě (s výjimkou kanalizace) se pod silnici obvykle nepokládají, není-li to nevyhnutelné - málo místa nebo tak. Obvykle bývají položeny pod chodníkem nebo vedle silnice. Že je na pozemku udělána přípojka kanalizace, mě neudivuje, to tak bývá (nebudou kvůli ní pak rozkopávat třeba hotovou silnici). Je možné, že s tou přípojkou vody jste hledali něco, co neexistuje, proto jste to ani nemohli najít. Bývá to někdy také tak, že správce vodovodu přípojku provede až po tom, co si o ni požádáte - provádí se navrtávkou řadu a přivedením k vodoměru, ten může být umístěn v domku nebo vodoměrné šachtě (někde, kde nemůže nikdy mrznout), podle požadavků správce vodovodu. Tímto způsobem je ze strany správce vodovodu nejjednodušším způsobem ošetřena nemožnost neoprávněného odběru. Oslovte správce vodovodu, jak to mají, kde to mají vedené (na místě samém Vám to vyznačí), co po Vás budou chtít - výkop třeba - toto Vám tady nepoví nikdo, kdo situaci u Vás přesně nezná.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jste koupili domek, měli jste k němu od původních majitelů dostat i dokumentaci. Pokud ji nemáte, mohli by vám pomoci v archivu stavebního úřadu (pokud to není hodně starý domek).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?