Poplatek za sítě. Setkali jste se s tím?

Profilova fotka
Dobrý den, město po nás chce poplatek - věcné břemeno - za napojení inženýrských sítí. Inženýrské sítě si budeme dělat na vlastní náklady - cca 600m povedeme nový vodovodní řád a cca 400m kanalizaci. Město chce poplatek 1000,- Kč za běžný metr + 20% DPH za to, že rozkopeme stávající komunikaci a uložíme do země trubky na kanalizaci a vodu. Inženýrské sítě + novou komunikaci mezi RD budeme městu ZDARMA předávat. Polní cesta je rovnější než stávající komunikace, do které budeme ukládat trubky. Setkal se někdo s tímto poplatkem????? Dělá to přes 1mil Kč!!!!! Nevíme, jak se proti tomuto poplatku bránit...... pozemky jsme kupovali od soukromého majitele. Během celého roku, kdy řešíme na stavebním úřadě inženýrské sítě nám o tomto poplatku nikdo neřekl - až nyní.
Odpovědět
Profilova fotka
@veravera Nerozumím tomu, že jste kupovali pozemky od soukromého majitele, ale poplatek za věcné břemeno po vás chce město??? Každopádně my jsme vedli přípojku elektro 120 metrů po městských pozemních a platili jsme za věcné břemono 150 Kč/bm, přípojka zůstala v našem vlastnictví. Dále jsme museli zaplatit poplatek za možnost připojení na městskou infrastrukturu, tedy vodu a kanalizaci. Ten se u nás odvíjí od velikosti pozemky, v našem případě to dělalo 19 tis. Kč. Takže tyto poplatky jsou vcelku běžné, město si jimi zaručuje, že bude mít z čeho financovat veřejnou infrastrukturu pro nově zastavená území. Nicméně ty požadované částky - jak za bm, tak celkově - jsou u nás tedy naprosto brutální!
Odpovědět
Profilova fotka
@veravera Ještě dotaz: vy síťujete jen svůj pozemek nebo víc parcel? Pokud je to víc, tak mám pocit, že se k vám město chová jako k developerovi. A ti běžné předávají novou infrastrukturu do vlastnictví města. Developer si každopádně vždy tyto náklady započte do ceny pozemků.
Odpovědět
Profilova fotka
@hugo58 pozemek jsme kupovali od soukromníka, ale "komunikace", kt. vede vedle parcel je města. je tam cca 13 pozemků - soukromníků - a my musíme udělat projekty a inženýrské sítě pro celé " nově zastavitelné" území/ cca ěřtis m2/. Za elektro platit nebudeme - to je na Čezu, budem dávat do země kanalizaci a vodu. Plyn nemáme. Kvůli jednání s úřadem jsme museli založit Sdružení, páč s náma nechtěl nikdo jednat...... Pokud bychom nové sítě nepředali, město by se o ně nestaral - a vodovodní řád může provozovat jen příslušná osoba či fa, kt. musí splňovat určitý podmínky........ Budeme budovat novou komunikaci mezi RD, kt. také musíme zdarma předat městu - jinak nám silnici nebudou udržovat, nebudou vyvážet popelnice a platit případné havárie. Budoucí komunikace mezi RD jsou ve vlastnitcví náš všech majitelů parcel. Pokud by to bylo do 200,- Kč za bm, ta by to šlo, ale celkem 1200,- kč za abm se mi zá dost přemrštěná částka! Ještě k tomu, když komunikace je v dezolátním stavu a opravu nic ničit nebudeme! spíš naopak...... moomentálně máme pocit beznaděje...... budeme se odvolávat na rozhodnutí Rady města. Ještě k tomu nás brzdí volby - do voleb bude 1X zaseedání rady a poté volby = nová Rada a ti nebudou mít na nás čas ani náladu......
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?