Odpověď na příspěvek od demi32:
Ahoj, můj dotaz zní takto. Z jara začínáme stavě… @demi32 Ak budete robiť SDK podhľad, tak to nemusíte riešiť. Ak nie, tak by všetky rozvody mali byť zaliate do betónu. Okrem elektriky prípadne aj vzduchotechnika, ak ju nebudete ťahať podlahou. Posúvať sa to síce dá, ale to fakt nechcete drážkovať do monolitu. Čo sa týka elektriky, naťahajú sa chráničky a káble sa do nich natlačia až potom.Odpověď na příspěvek od demi32:
Ahoj, můj dotaz zní takto. Z jara začínáme stavě… @demi32 měli by jste udělat i rozvody elektřiny, takže vhodnější je udělat SDK strop a nechat montážní mezeruOdpověď na příspěvek od demi32:
přijde mě zbytečné abych dělal SDK je proto, že t… @demi32 Pokud má strop a světla být v industriálním stylu (pohledový beton, přiznaná kabeláž ke světlům, rozvody vzduchotechniky), tak bych to klidně stropem tahal. Pokud má být strop bílý a štukovaný, tak radši sádroš. Můžu dát rezervu kabelu, který mi pak po výměně světla nebude chybět, jednodušeji se předělají hmoždinky pro nová světla se zapravením předchozí díry a schová se tam i potrubí vzduchotechniky. Můžete tam dát i vatu a udělat akustické podhledy.Odpověď na příspěvek od demi32:
přijde mě zbytečné abych dělal SDK je proto, že t… @demi32 Já jsem to napsal blbě. Pokud stavíte novostavbu, měl by jste udělat i rozvody vzduchotechniky (rekuperace). V tom případě je vhodnější SDK. Pokud nechcete rekuperaci tak si tam předem dejte chráničky.