Spotřeba elektřiny - dům obytná plocha 100m2

Dobrý den, prosím o názor. Je spotřeba elektřiny 5,4MWh za rok adekvátní u malého domku 100m2, kde je vše na elektřinu? Máme tepelné čerpadlo. Jsme 4 členná rodina. Máme základní spotřebiče jako pračka (bez suši čky), indukční varná deska + čerpadlo ve studni. Vytapime na cca 20,5C. Známí nám tvrdí, že je to hodně. Mě se to ale nezdá.
Odpovědět
Mám spotrebu pri jazdení benzínovým kombickom 7l/100km, sused vraví, že je to veľa. Mne to príde fajn. Ako ste si všimli, je tu nedostatok informácií. Spotreba 5MWh je v pohode. My na byte máme 3mwh za rok, topenie je cez teplárne. Pracujeme z domu, varíme si samy. Môžete mať dva úplne rovnaké domy vedľa seba a každý môže mať rozdielnu spotrebu. Záleží na x faktoroch. Či pracujete z domu, ako často varíte/pečiete, aké dobré máte TC, ako efektívne máte spotrebiče, ako máte dobré zateplenely dom. Ak chcete vedieť spotrebu, treba si kúpiť elektromery do rozvádzača, alebo nejaké inteligentné zásuvky.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, je to adekvátní. A ke spotřebě vody známý zatím stanovisko nedal?
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes ráno jela manželka na nákup potravin, nechala tam bezmála 3 hadry. Doma je nás celkem 5. Soused říkal, že je to hodně. Mně se to ale nezdá.
Odpovědět
@jaasminka Ano je mám to samý a el kotel
Odpovědět
My máme asi 17 - 22 MWh ročně, elektrokotel, dům dokončeny před 13 lety, přes 300m2 na patro. Dvojskla euro, 44 Porotherm+ 50mm EPS, strop 20cm vaty a podlaha 40mm eps V celém domě Podlahovka
Odpovědět
@jaasminka este by to chcelo viac info o dome ( alebo foto), material múrov, zateplenie?, typ okien, vek domu, oblast byvania, TUV , spôsob kurenia ( podlahovka-voda?) a tak by sme to vedeli prehodnotiť... 20,5 st. je pomerne málo , na to čo tu pišu občas ostatní, do 23,5 st.
Odpovědět
https://m.tzb-info.cz/vytapeni/tabulk...
Odpovědět
@jaasminka mame bungalov z r.2005,cihla porothetm 44cm,takze zateplovat dal netreba,topime plynem,jinak vareni vse na el a mame spotrebu 1.5Mwh/rok. Bez susicky.
Odpovědět
@catle To máte hodně málo, my máme cca 12kWh denně běžnou spotřebu
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Tohle jsem strašně individuální a nedá se porovnávat každý má jiné návyky, někdo je stále doma dívá se na tv, PC, hraje hry někdo to má opačně, vše záleží na spotřebičích jakou mají spotřebu jak často běží a od toho se to vše odvíjí. Ale berte to tak že pokud vše jede na elektřinu tak ta spotřeba v domě vyšší bude, nejvíc si asi vezme to tepelko. My máme jen na 9kw tepelku spotřebu od Listopadu 2022 kdy se zprovoznilo začlo vysoušet podlahu čerstvou a natapet bojler 250 l, 2.9 MWh a celková spotřeba domu je teď 5 MWh ale to nebydlíme celý rok začali jsme v květnu tohoto roku. Takže odhad ČEZu je kolem 6MWh vypočítaný na aktuální spotřebě kdy už jsme bydleli, také 4 člena rodina. A máme,Tepelko,bojler 250 l, indukce,mikrovlnka,rychlovarná, americká lednice,myčka, pračka, sušička, tv 70", domácí kino, PC, WiFi router, ČOV (takže dmychadlo),filtrace bazénu. Dům je 150m2 zastavěná novostavba z yq550 bez zateplení,3 skla,40 cm vaty ve stropě,18cm extrudaku v podlaze.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?