Tepelne čerpadlo ivt

Dobrý deň. Cca 10/2022 sme objednávali tepelné čerpadlo zem-voda IVT Premiumline EQ C6. Doba dodania mala byť v tej dobe cca 6 mesiacov. Tak som sa chcel spýtať, či je to reálne alebo sú tie doby aj dlhšie. Ďakujem
Odpovědět
@ideto Zdar, Mám to samé tepelko. Ivt eq c6. Příští týden mi to budou instalovat. Jaké máš tepelné ztráty na domě? A kolik m plošného kolektoru máš na zahradě? Já TZ 5,8 kW. Celkem 300 m hadic na zahradě.
Odpovědět
@zateplovak TZ do 7kw a tiež 300 m kolektoru. Ako dlho ste na to čakali asi?
Odpovědět
@zateplovak Dobrý den, mohu se zeptat jestli je to 300 m2 a nebo skutečně 300m hadice ? Četl jsem že rozestup se dělá 0,7-1m, takže ono se to k těm 300m2 bude blížit tak jako tak. Aktuálně také poptávám čerpadla země-voda a máme TZ 6,6kW, takže to asi bude dost podobné. Vámi zmíněné čerpadlo je také jedno z těch co mám v hledáčku.
Odpovědět
Dobrý den, mohu se zeptat na cenu těchto čerpadel? Plánuji země-voda tc a rád bych věděl kolik se pohybuje cena od ivt.
Odpovědět
@ideto na FB je skupina IVT tepelná čerpadla CZ, rady a zkušenosti uživatelů.. zkuste se poohlédnout tam. Nevím jak země voda, ale na vzduch voda jsou neskutečně dlouhé čekací lhůty.
Odpovědět
@samot07 Ahoj, 300 m hadic. Rozestup byl 1 m od sebe. Hloubka 1,2 m. Realna bude vyšší. Jak budu zarovnavat pozemek, budu dosypávat zeminu... Ale 1,2 m je dostatečná hloubka dle doporučení podle IVT.
Odpovědět
@ideto Jj, tak ta délka hadic souhlasí. 300 m mi doporučili. Uprimne nepamatuju. Kupoval jsem to v rijnu 2021. Jeste nebydlím. Zapojovat se to bude pristi týden. Ale vychytal jsem extra 5 let zaruky na kompresor. Celkem jsem dostal 15 let zaruky. Platna od doby instalace.
Odpovědět
Profilova fotka
@ideto sice máme NIBE zemní, ale jsou to také Švédové, od objednání do dodání čerpadla to bylo 9 měsíců a další skoro 2 měsíce jsme čekali na uvedení do provozu. Nicméně, teď se staví méně, měly by být příznivější dodací lhůty. Vzhledem k tomu, jak je to drahý špás, zkus se zeptat té firmy, jak závazný je ten termín (třeba kvůli následujícím pracím), a kdybys chtěl být hodně asertivní, tak se můžeš zeptat, jestli by přistoupili na sankce za nedodržení termínu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?