Tepelné čerpadlo v úzké uličce

Dobrý den, projektant umístil tepelné čerpadlo na hranici pozemku, kde je potom ulice. My bychom ho chtěli ale spíše posunout asi o metr od hranice dál do uličky mezi naším domem a zděným plotem, aby čerpadlo nebylo takto vypláclé do ulice. Otázka je, jestli by se tímto nesnížila efektivita? Z každé strany by totiž zbylo asi jen 20 cm.. foukat to bude směrem do ulice. Červeně jsem na obrázku označila nové umístění. Děkujeme moc.
Odpovědět
Tepelné čerpadlo potřebuje pro provoz dostatečný prostor a to jak v zadní části TČ, tak i v přední. Zadní strana čerpadla má být umístěna cca 30 - 40 cm zadní stěnou od stěny domu, rovněž tak v přední části má být dostatečný prostor pro proudění vzduchu. Také jsme původně měli navržené TČ u jiné stěny domu, ale vzhledem k tomu, že by v přední části nebyl volný prostor ty min. cca 2 m od plotu ( bude plechový z tahokovu nebo žaluziový ) řešíme umístění TČ u jiné stěny RD. Samozřejmě u té varianty co jsme měli původně bylo kratší vedení, ale nedá se nic dělat. Ta jednotka prostě to proudění vzduchu vyžaduje. Při povolování umístění TČ může také SÚ po Vás vyžadovat zvukovou studii kvůli hluku do okolí, záleží na SÚ ( některé to nevyžadují ).
Odpovědět
@drobenka1 Každý výrobce TČ udává minimální odstupy od zdí a jiných překážek. Ostatní je záležitostí souhlasu SÚ popřípadě sousedů i s možností požadavku hlukové studie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?