Tlaková zkouška potrubí

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkoušení těsnosti rozvodů vody. Firma roztahala vodu po domě a očividně potrubí vzduchem natlakovala. Jaký je normální/běžný úbytek tlaku? Tuším že při tlakování vzduchem se potrubí zkouší asi půl hodiny. Když jsem pozoroval ukazatel, tak jsem naměřil: 28.6. 8:00 - 3,1 bar 28.6. 22:00 - 2,6 bar 29.6. 10:00 - 2,4 bar 30.6. 8:00 - 1,7 bar Teď už je tam nula. Je takový únik normální, nebo bude někde netěsnost ovlnivňující fungování rozvodů. Údajně by to mělo být způsobeno plastovými uzávěry na vývodech. Děkuji moc za info
Odpovědět
Profilova fotka
Vzduchom sa to tlakuje, aby si rýchlo zistil, kde to uniká a utesnil najväčšie diery. Potom to stejnak musíš spraviť s vodou aby si našiel aj tie najmenšie netesnosti. A netreba zabudnúť nato, že tlak sa mení aj s teplotou.
Odpovědět
Někde bude pravděpodobně nějaká malá netěsnost. Pořádná zkouška se dělá vodou, vzduch je takový spíše orientační. Mění se s teplotou, proto se dělá odečet brzy. Navíc bych řekl, že s plastovými zátkami se ani nesmí používat. Voda i ukáže netěsnos. Já se jednou trochu lekl, když jsem napojoval 15m potrubí s mnoha spojemi, zapomněl jsem, že jsem to před 2 lety celé tlakoval a v té mrtvé větvy to zůstalo. Zkušební tlak by měl být vyšší než provozní.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od skocak:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkoušení těsno…
@skocak Natlakujte to vodou a dobre odvzdušnite. Ak je systém tesný a nemení sa teplota vody, tak bude aj po 24 hodinách tlak rovnaký ako na začiatku. Ak máte pokles, hľadajte netesnosť.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@skocak Natlakujte to vodou a dobre odvzdušnite. …
@roman_ Dobrý den, děkuji. Vodu budeme teď připojovat, takže uděláme v zápětí. Myslím, si, že vzduchem tlakovali jen postupně při práci, aby věděli zda někde něco není špatně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od skocak:

@roman_ Dobrý den, děkuji. Vodu budeme teď připoj…
@skocak I tak by sa to nemalo úplne odtlačiť, pri tlakovke vzduchom môžete hľadať netesnosť mydlovou vodou, kde to urobí bublinky je problém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?