Ukončení stavební elektřiny?

Zdravím stavebníci. Nevíte prosím jak je to se stavebním rozvaděčem a distribuční sazbou elektřiny po kolaudaci domu? Je tam nějaké zákonné ustanovení do kdy na stavebním rozvaděči a sazbě můžeme zůstat. Nebudu chodit kolem horké kaše, je to pro nás samozřejmě finančně výhodnější. Vše funguje, pojistky to při plnném provozu nevyhazuje, tak si říkám proč na tom chvilku nezůstat. Poradíte prosím někdo? Moc děkuji. Nebo se ozve sám distributor, když uvidí vyšší spotřebu?
Odpovědět
Profilova fotka
Dodavateli elektrické energie je to jedno, distrubutorovi je to je to jedno ještě víc. Stavební tarif, jak říkají laici, je zpravidla nevýhodný, oproti jinému.
Odpovědět
Profilova fotka
No a pokud se jedná o přípojení krátkodobého odběru, tak tam lze žádat o jeho prodloužení.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Dodavateli elektrické energie je to jedno, distru…
@pyramis Právě, že nevýhodný není. To se mi moc nezdà, že by jim to bylo jedno...
Odpovědět
Nevím jaký máte "stavební tarif", ale ten co jsme měli my, ten byl značně nevýhodný, navíc když jsme v prosinci museli topit do podlah aby nám položili vinyl, tak jsme spotřebovali elektřinu skoro za 30 tisíc ( elektrický kotel 9kw ), kterým se ohřívala voda do podlahovky. Ještě přd instalací TČ jsme změnili původní stavební tarif na tarif pro vytápění kde je 20 hodin noční sazba, ten je tedy určitě výhodnější než ten stavební. Jinak je jen na Vás na jakém tarifu pojedete, pokud máte nějaký výhodnější, tak Vás určitě nebude nikdo honit kvůli jeho změně.
Odpovědět
Jen pro zajímavost přidávám aktuální ceník EONu. Nyní jsme na D01 a měli bychom být D45. Není mi jasné, kdyby to bylo jedno, proč by vůbec měli tolik sazeb?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od franti_p:

Nevím jaký máte "stavební tarif", ale ten co jsme…
@franti_p
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od veronikaka:

@franti_p
@veronikaka Ale takhle jednoduše to bohužel nefunguje. To máte jen obchodní cenu. Pak k tomu připočítáte regulovanou cenu a budete na úplně jiných částkách :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od veronikaka:

@franti_p
@veronikaka v d01d stojí distribuce cca 2,60kc, v d45d v nízkém tarifu 0,44 bez DPH. Takže přeplácíte 2,5 Kč kWh. Určitě doporučuju co nejdřív přejít.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@veronikaka v d01d stojí distribuce cca 2,60kc, v…
@kekita Moc děkuji za odpověď. Dají se prosím distribuční sazby někde veřejně ověřit ?
Odpovědět
D45d mít nebudete určitě, ten se už několik let nepřiděluje vůbec, bude to D57d, který je pro vás rozhodně výhodnější než D01d, protože má daleko nižší poplatky za distribuci. Mrkněte na celý ceník a nejenom na ceny za silovku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od veronikaka:

@kekita Moc děkuji za odpověď. Dají se prosím dis…
@veronikaka nepsala jsi, jakého máte distributora. Každý má malilinkato jiné ceny. Tady je např. ceník eg.d: https://www.egd.cz/sites/default/file... konečná cena je dole v šedém rámečku
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@veronikaka nepsala jsi, jakého máte distributora…
@kekita Moc děkuju, toto jsem přesně hledala.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?