Odpověď na příspěvek od jvza:
realizuji si vodoměrnou přípojku svépomocí a bohu… @jvza Nešlo by sa tomu kameňu vyhnúť a posunúť tú šachtu o kúsok vedľa? Inak malá rada od človeka, čo si prešiel stavbou s parkside náradím - nikdy viac. Ani za tú nízku cenu to nestojí. Ak plánujete robiť veci svojpomocne, doporučujem kúpiť od nejakej poriadnej značky komplet sadu (ideálne AKU). Tie sady bývajú občas aj o polovicu lacnejšie ako nákup po kusoch. Bude to drahšie, ale jednak sa to tak rýchlo nezničí a jednak to nezničí vás a vaše nervy.Odpověď na příspěvek od jvza:
realizuji si vodoměrnou přípojku svépomocí a bohu… @jvza takový kámen jde rozbít leda velkou sbíječkou a nebo šachtu udělat kousek vedle.Odpověď na příspěvek od roman_:
@jvza Nešlo by sa tomu kameňu vyhnúť a posunúť tú… @roman_ osobně mám taky nářadí parkside a už jsem s ním udělal několik staveb a úplně v pohodě. Takže když to má člověk na jednu stavbu tak je to úplně dostačují. Samozřejmě musí se to koupit podle toho co se má dělat. Třeba nekupovat nejmenší vrtačku a pak sní dělat průrazy sekat drážky atd to je blbost. A už vůbec nejít do Aku je jedno jaká to je značka ale jak sbíječky, míchadla, vrtací kladiva jsou slabší než do zásuvky a nevydrží dlouho.Odpověď na příspěvek od roman_:
@jvza Nešlo by sa tomu kameňu vyhnúť a posunúť tú… @roman_ S Parkside jsme totálně zrekonstruovali celý barák (v bodě 0 jen obvodové zdi, takže si troufnu říct, že náročností minimálně srovnatelné se stavbou baráku nového) a nemůžeme si stěžovat. Ano, jednou se rozsypal mafl a jednou bourací kladivo, ale bez keců a rychle poslali nové. A to těch různých nářadí máme tak aspoň 30, včetně míchačky nebo rádia. :DOdpověď na příspěvek od edison101:
@roman_ osobně mám taky nářadí parkside a už jsem… @edison101 Trošku som tu pichol do osieho hniezda, ale stojím si za tým, že mi to za to nestojí. Mal som prevažne baterkové stroje a som fakt rád, že som sa ich už zbavil, len škoda, že až teraz na konci stavby. Paradoxne mi ako prvý stroj odišla malá flexka z rady performance asi po 2 mesiacoch používania. A čo je na tom najhoršie? Že to odíde v momente, keď to najviac potrebujete. A samozrejme nie je absolútne čas riešiť nejaké reklamácie, do predajne to zaniesť nešlo, pretože to bolo z e-shopu, muselo sa to posielať kuriérom. Prachy vrátili, pretože ten model prestali predávať, ale trvalo to ďalších 30 dní. Potom mi odišla tesne po záruke excentrická brúska a ten ich 3v1 šroubovák, oscilačná brúska a chvostová píla. Nastavenie momentu je akurát na smiech, tie pílové plátky nič nevydržia a oscilačná brúska tiež nahovno. Tie ostatné funkčné stroje, čo mi ostali som dal otcovi. Mafl, ktorý bol vhodný akurát na šalung alebo drevo do krbu, o presnosti sa nedalo hovoriť, mal problém v jednom ťahu prepíliť viac ako 30 cm. Priamočiara píla podpilovala a rysky tam boli tiež asi len zo srandy. Potom mám ešte aku strunovku, tam keď dojde silon, tak pôjde z domu a poslednú vec mám pokosovú pílu na elektriku a vždy, keď na tom chcem zmeniť uhol pílenia, tak z toho dostanem osýpky. Prešiel som na Dewalt a to keď človek pričuchne k niečomu takému, ako je to všetko geniálne jednoducho a presne nastaviteľné, proste už naspäť nechce. Mám rád milimetrovú presnosť, to sa s parksidom dosiahnuť nedá. A čo sa týka AKU vs. elektrika, za mňa už jedine AKU. Mám na elektriku veľa vecí, miešadlo, veľkú flexu, vŕtacie kladivo a tých káblov domotaných úplne všade už mám po krk. Tie som ale kupoval Bosch a Makitu, takže to asi len tak nezničím. Nahradím ich AKU verziami, až odídu. A veľké stroje, ktoré som potreboval iba pár krát, som si vždy požičal zo stavebnín. Hilti je totiž úplne iná liga strojov.Odpověď na příspěvek od franti_p:
Zajeďte do DEKu nebo jiné půjčovny, půjčte si tam… @franti_p Občas mávajú v lidli plastové akučky pre deti za 300, tak to im radšej kúpte normálnu za 600, aspoň im vydrží, na to je totiž dobrá.Odpověď na příspěvek od roman_:
@franti_p Občas mávajú v lidli plastové akučky pr… @roman_ Já Romane Parside neprosazuji, právě že naopak, proto jsem se divil že měl od nich někdo vrtačku, když se živí denodenně tím, že dělá rošty pro sádrokartony a vrtačka denně "jede". Jak jsem psal - používal ji jen na něco, nedávno jsem viděl rázový utahovák Parkside performance v akci a pán si ho také pochvaloval. To se ale použije třeba 1 - 2x za měsíc, pokud to nepoužívá někde v dílně. Na občasné využití budiž, ale jinak třeba Milwaukee - to je dobrá značka. Co se týče síťové či aku nářadí, to je specifické, preferuji obojí, protože síťové má své výhody a aku má také své výhody, záleží k čemu a kde potřebuji použít, ne vždy se mi chce natahovat prodlužovačku.Odpověď na příspěvek od roman_:
@franti_p Občas mávajú v lidli plastové akučky pr… @roman_ tak málo kdo si kvůli jedné stavbě bude kupovat nářadí za 100 tisíc aby mu to pak leželo doma bez využití. A třeba bratr dělá tesaře dělá střechy, pergoly a různé další věci a používá jediné parkside a všechno krásně sedí. A vzpomínám na jednu stavbu kde bylo více lidí a mohly jsme porovnávat Aku vrtačky měli jsme nejsilnejsi akucky od parksidu, devalt, Milwaukee a Hilti a šroubovali jsme myslím 400 šrouby spojovaly se trámy a DeWALT a Milwaukee úplně propadák bez šance jedine parkside a hilty to dotáhli. Ale cenově ty dvě jsou astronomicky někde jindy. A jen blázen by si koupil hiltinu na jednu stavbu doma. Ale každý si pracuje čím chce a vyhovuje mu kdyby h dělal jedinou stavbu s tím tak určitě bych do nářadí neinvestoval astronomické částkyOdpověď na příspěvek od edison101:
@roman_ tak málo kdo si kvůli jedné stavbě bude k… @edison101 Na doťahovanie sú rázové uťahováky, nie klasické akučky. Tiež som šrouboval turbošrouby do betónu klasickou akučkou (ešte som nevedel, čo to rázový uťahovák je) a nie každá to dala, prekvapivo dosť zvládol plastový hecht. Ale prechodom na rázový to šlo ako do masla. 100 tisíc by som za to nedal, preto ma prekvapilo, že má dewalt fakt dobré tie sady, 7 strojov, kufre, baterky, nabíjačka okolo 30 tisíc, to za to stojí. A sú tam skoro všetky základné stroje, čo sa používajú furt. U parksidu by to vyšlo na polovicu? To je malý rozdiel ceny za veľký rozdiel v kvalite.Odpověď na příspěvek od roman_:
@edison101 Na doťahovanie sú rázové uťahováky, ni… @roman_ rázový utahovák na vruty do dřeva ? Je pravda že jsem to nikdy nezkusil ale ty rány podle mě ten vrut musí ulomit.