Vyvážecí jimka a dešťovka

Profilova fotka
Dobrý den, Chci se zeptat jak lze řešit situaci , máme v projektu vyvažecí jímku a nádrž na dešťovou vodu. Ale nyní se v obci dělá kanalizace (kanalizace na destovou vodu tam uz je) a měla by být letos hotová. Lze zakopat jen jednu nádrž, která by byla prozatím na odpad a deštová voda by byla svedena do kanalizace na destovou vodu a po prepojeni odpadu by se pouzivala na vodu ze strechy. Nebude s tim nějaký problem pri kolaudaci? Děkuji za odpovedi.
Odpovědět
@taskazlidlu Dešťová nádrž respektive obecně vsakování a zdržení vody na pozemku musí být řešeno vždy, takže nádrž na dešťovou musí být bez ohledu na budouvanou dešťovou kanalizaci (do té bude řešen až přepad z nádrže). Navíc je nádrž i s ohledem na množství vody v krajině výhodná pro vás.
Odpovědět
Pokud to máte v projektu a přijdou na kontrolu, tak to problém bude. Sousedi vedle nás ti to neřešili, nádrž na dešťovku si nedali, a vodu ze střechu pustili do cesty.
Odpovědět
Pokud to stihnete přepojit před kolaudací a obec nebude s budováním kanalizace otálet tak bych to tak asi udělala také i za cenu posunutí kolaudace nebo potom na dešťovku využívat obě nádrže, vody na zahradu je potřeba celkem dost.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to tak sousedi také mají. Já to beru, že místo dvouch menších by jsme dali jednu větší , cenově se to vyplatí daleko víc.
Odpovědět
Jestli letos dum nepotrebujete mit dokonceny, tak pockejte a rovnou se pripojte na splaskovou kanalizaci. Kdyz jsme zadali o zmenu dokoncene stavby, zivotni prostredi pozadovalo ke stavajicimu septiku doplnit filtr. To jsme do projektu uvedli, ale nez nam vydali povoleni, vydalo se obci povoleni na splaskovou kanalizaci. Takze zivotni prostredi udelalo zmenu stanoviska a do podminky dali neco ve smyslu, ze pokud bude driv dokoncena nase prestavba nez kanalizace, filtr udelame. Kdyz bude driv dokoncena kanalizace, rovnou dum pripojime a septik upravovat nemusime. To se taky stalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Uz by jsme chteli bydlet co nedriv. A kdyby jsme zacali bydlet bez kolaudace a kolaudaci udelali az po pripojeni do kanalizace tak by to take bylo reseni ?
Odpovědět
@taskazlidlu A kam budete splasky vypoustet, nez se dokonci obecni kanalizace?
Odpovědět
@taskazlidlu Uz to ctu... Do te nadrze, kterou pak chcete vyuzivat na destovku. Z nasi obce znam jednu rodinu, ktera do taky tak udelala, problem nebyl, ale problem pak byl s vycistenim te nadrze od splasek. Priste by to tak uz neudelali. My chteli septik taky vyuzit na destovou vodu, ale mame male deti a to proste nikdy nevycistime tak, aby voda z toho byvaleho septiku byla na zalevani v dobre kvalite.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?