Žádat o dlouhodobé nebo krátkodobé připojení elektřiny na pozemek?

Dobrý večer :) Mám menší dotaz :) Nyní jsme ve fázi koupi pozemku (zatím tedy zaplacena pouze záloha), pozemek by měl být cca za 1-2 náš...Rádi by bychom poté začali co nejdříve stavět (na květen domluven projektant atd...) a řešíme, jestli zažádat a dlouhodobé připojení elektřiny na pozemek už nyní (i když pozemek není ještě v našem vlastnictví) v tomto případě máme docela strach žádat, kdyby náhodou nedej bože koupě nedopadla a my pak museli platit poplatek Eonu tak i tak. A nebo máme vyčkat do té doby něž bude pozemek náš a následně zažádat o krátkodobé připojení, které netrvá vyřízení tak dlouhou dobu? Děkuji za vaše rady a zkušenosti :)
Odpovědět
tak já nevim, jeslti máte na květen schuzku s projektantem, tak bych byl docela skeptickej, že byste začali stavět ještě letos, takže bych to nechal až po koupi a žádal o trvalé, času na to bude dost imho :-D
Odpovědět
@plaintruth Schůzku budeme mít už příští týden, v květnu by to měl nakreslit a tvrdí, že do měsíce je to i s oběháním úřadů :)
Odpovědět
@cechylucy tak doufejte, že si jen moc nefandí :-D jestli na to máte peníze na účtu, tak to třeba půjde, ale dokud neuvidim, neuvěřim :-D ono hlavně záleží na tom, jak to tam s tou elektrikou je, jeslti už je to k pozemku natažený, nebo se to tam teprve bude muset odněkud natáhnout, pak na to maj nějakých 16 měsíců..
Odpovědět
@cechylucy Ten mesic i s projektem a obehanim uradu myslel projektant co se tyce projektu elektro pripojky? Tak to by mozna mohl stihnout. Jinak bych se hodne divila. Ale treba ma projekt, prukaz, pozarko i tzb predpripravene a na všech uradech a spolecnostech zname, takze stanoviska a vyjadreni dostane na pockani a uzemko s ohlaskou take (pokud do toho nevstupuje COV, studna nebo sjezd...). Urcite bych pockala, az bude pozemek vas.
Odpovědět
Profilova fotka
@cechylucy ja bych v klidu vyckal az bude pozemek "doma", ono na prvni pohled vypada ze vse pojede ve stanovenych lhutach a ve finale clovek zjisti ze pul roku, sem pul roku tam na nasich uradech nic neznamena :-D taky jsem si rikal ze ohlaska je vyrizena za 30 dni to bude dobry no a ve finale to trvalo 8 mesicu
Odpovědět
Profilova fotka
A je tam už antonicek anebo budete teprve zřizovat přípojku? V tom případě to do léta určitě nebude. A myslím, že pozemek musí být váš, aby se s vámi vůbec někdo bavil. Jinak my měli taky rychlého projektanta, ale jen měsíc to nebylo, trvalo to cca 2,5 měsíce. A stačí, aby se vám zasekl jeden soused a máte to hned na půl roku.
Odpovědět
@cechylucy My máme na pozemku postavený antoníček od ČEZU, poplatek za rezervaci příkonu 12500kč platil bývalý majitel. Od něho jsme si to nechali převést na nás. ČEZ požadoval výpis z katastru nebo kupní smlouvu na pozemek tzn. bez vlastnictví toho pozemku by se s námi neměli o čem bavit. Pokud nemáte elektřinu na pozemku, tak čekací doba je opravdu hodně dlouha.
Odpovědět
@slabici Přesně před pozemkem máme na 2 místech elektrické sloupy, ze kterých se dá elektrika stáhnout :)
Odpovědět
@cechylucy takže Antoníček nemáte jestli to dobře chápu. tak to budete muset podat žádost, Eon to přiřadí nějaké firmě, projektant vypracuje projekt, dá jej na úřad a pak budete nejspíš čekat. na zhotovení mají 18měsíců
Odpovědět
Profilova fotka
mám dotaz, to mají 18 měsíců i na tu stavební přípojku??
Odpovědět
@katterinaa žádná stavební přípojka neexistuje
Odpovědět
Profilova fotka
jee no tak staveništní
Odpovědět
Článek se načítá
@katterinaa ani staveništní, ani nic co by souviselo se stavbou, je krátkodobá, která bude mít určité podmínky nevím přesně jaké, ale třeba, že jí udělají do 30 dní od zadání požadavku a může být v provozu maximálně 30 nebo 90 dní to netušim, ale určitě to bude omezené a pak ji odvezou a dlouhodobá/trvalá na jejíž realizaci mají 16 nebo 18 měsíců..
Odpovědět
Profilova fotka
To je fuk, říká se tomu tak. Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
@cechylucy Tak to se obávám, že budete na elektřinu čekat hodně dlouho. Čez nebo Eon tam nejdříve musí postavit antoníčka (prostě nějakou skříň, kam vám ty dráty stáhnou) a pak teprve můžete žádat o připojení. Už jste to zjišťovali u Eonu? Aby vám pak neřekli, že to bude trvat rok... My už jsme měli antoníčka od čezu na pozemku a jen jsme vedle postavili svojí pojistkovou skříň, zaplatit poplatek 12,5 tis. za příkon a do 14ti dnů jsme proud měli
Odpovědět
@slabici Nezjišťovali, ale v pondělí tam zavolám :) Když tam koukám tak před pozemkem nějaká skříňka je, musíme se tam zajít podívat na co přesně :) Nooo snad to půjde rychle :)
Odpovědět
Je to tam takto :)
Odpovědět
Pozemek začíná hned za tujemi :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?