Žádost o připojení

Dobrý den, vyplňoval jste tu někdo žádost o připojení u ČEZu? Jde mi o tu druhou stránku, příkon spotřebičů a tepelné čerpadlo. Dům na pozemku zatím není v plánu, ale chci připojení na trvalo. Děkuji
Odpovědět
Dobrý den. Konkrétně položka tepelné čerpadlo vyplňovat myslim ani nemusíte. Pochybuji, že pokud máte prázdný pozemek - myšleno bez staveb, tak dostanete sazbu s NT a VT. Pro Vás bude klasická sazba D01D nebo D02D.
Odpovědět
Asi nejlepší by bylo dostavit se do obchodní kanceláře ČEZ a tam požádat o připojení, ty obchodní kontaktní místa mají i v malých městech, takže by to neměl být problém. U žádosti o přípojku jde zejména o to, aby jste dostatečně nastavili velikost hlavního jističe - tzv. rezervovaný příkon, např. 16A, 20A, 25, 32A - od toho se bude odvíjet cena za připojení místa a následně pak i měsíční sazba. Nevyplatí se poddimenzovat, nebo i naddimenzovat, pokud by jste poddimenzovali - tak by jste museli žádat později o navýšení a ne vždy to je možné, když naddimenzujete - tak prostě budete mít silnější jištění, ale zase budete platit víc - jak přípojku, tak i pak následné měsíční platby. Záleží jaké spotřebiče - jaký příkon budete potřebovat. Já jsem před pár lety řešil dvě přípojky pro jeden dvojdům - jedna 20A, druhá - v domě kde bude TČ 25A, u přípojky 20A jsem platil poplatek asi 10 tisíc, u druhé 12,5 tisíce, zhotovení přípojky trvalo od podání žádosti asi rok, pak tam externí firma, která spolupracuje s ČEZem udělala přípojku a plastový pilířek, k tomu jsme si pak nechali udělat další pilířovou skříň pro dva elektroměry na své náklady.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?