Zálohy na elektřinu u novostavby

Jak vysoké zálohy na elektřinu máte u novostavby s TČ, která byla dokončena letos? Chápu, že je to dost individuální (každý má jiný dům), ale alespoň orientačně, jak se to teď pohybuje?
Odpovědět
Pred mesicem jsem fixoval u CEZu na dalsi dva roky za 7,5tis /MW, patrovy dum (novostavba) 155m2, vse na elektrinu a zalohy cca 4,5tis mesicne.
Odpovědět
U nas zalohy 2500 Kc mesicne take dokonceno letos, 160m2, patrovy elektricky dum (TC). Uvidime co bude ale realita.
Odpovědět
Záleží, jakou cenu elektřiny máš. Dům 180m2 užitné plochy, 4 členové, zálohy 2200 Kč. Stačí to. Ale co bude za rok, až mi skončí fixace, netuším. Snad se to dostane už zase zpět do nějakých rozumných kolejí.
Odpovědět
Zálohy se budou nejvíc odvíjet od ceny tarifu. Napište si teď stav elektroměru a za měsíc budete moudřejší. Spotřebu za srpen navýšit o 20-40% na topnou sezónu a podle ní nastavit zálohy. V lednu to opět spočítat a upravit přesněji, ať pak nemusíte doplácet nebo naopak zbytečně nepřeplácíte.
Odpovědět
@davex Myslím situaci, kdy člověk staví na stavební tarif a pak přechází na klasický tarif. Podle čeho energetické firmy nastaví výši záloh pro nového zákazníka, když neznají předchozí spotřebu? Slyšela jsem o dost přepálených částkách v těchto případech, tak mě zajímá, jak to je.
Odpovědět
@nuonuon Tak já to měl u ČEZu docela jednoduché. Řekl jsem jim předpokládanou spotřebu a na tomto základě se záloha nastavila. To bylo všechno 🙂 Záleží tedy na dodavateli.
Odpovědět
@nuonuon V CEZ online si můžete zálohu průběžně upravit..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?