Menu Forum

Zvýšení příkonu z 220 kw na 360 kw

20. únor 2016  • 
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
 Moc prosím o radu, neřešili jste někdo zvýšení příkonu u RD? Máme problém, že jsme koupili RD, ale ten má příkon pouze 220 kw a to je na celý provoz domu vč. vytápění málo, tak musíme zvýšit. Zajímal by mě postup jaký nás u vyřizování čeká. Děkuji za každé info.
18. únor ve 13:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
 Přidej příspěvek
fotoportrét
fotoportrét
viados
8
Registroval se 20. května 2011 na modrastrecha.cz. Přidal 435 příspěvků. Má 1 přítele.
fotoportrét
fotoportrét
viados
8
Registroval se 20. května 2011 na modrastrecha.cz. Přidal 435 příspěvků. Má 1 přítele.
 Zjistěte si prosím vás přesnější údaje, co vlastně máte, nebo alespoň fyzikální jednotky.
Nejspíše to budou ampéry a počty fází. Tedy něco jako 3x16A, nebo 3x25A.

Kdybyste skutečně měli příkon 220 kW, tak to opravdu není málo, to je tak na bytovku nebo malou továrničku. emoticon
18. únor v 15:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
 Děkuji za reakci a zjistím si tedy přesněji jak to máme emoticon
18. únor v 15:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
 @viados na faktuře mám napsaný jistič 1x25 ?
18. únor v 15:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
dawerius
Registroval se 28. listopadu 2013 na modrastrecha.cz. Přidal 256 příspěvků. Region Praha - východ.
fotoportrét
fotoportrét
dawerius
Registroval se 28. listopadu 2013 na modrastrecha.cz. Přidal 256 příspěvků. Region Praha - východ.
 Váš popis je nějaký zvláštní. RD o příkonu 220 kW (kilowatt) je nesmysl. Pravděpodobně pletete dohromady příkon a napětí. Budu hádat. V současnosti má dům pouze jednofázovou přípojku o napětí 230 V (Volt). Potřebujete tedy třífázovou přípojku o napětí 400/230 V (Volt). Musíte si tedy změnit jistič před elektroměrem (jinak taky změna rezervovaného příkonu).
Pokud jste z Brna, tak jste distribuční oblast EON. Pro EON je vše popsáno zde:
http://www.eon-distribuce.cz/zakaznici/potrebuji-zaridit/zmena-na-odbernem-miste-2/elektrina/zmena-rezervovaneho-prikonu-na-hladine-nizkeho-napeti-zmena-hodnoty-hlavniho-jistice

Pokud chcete ČEZ:
https://www.cez.cz/cs/sluzby-pro-zakazniky/smlouva/zmena-smlouvy/10.html

Rozdělení území podle distribučních oblastí je zhruba takovéto:
http://www.elektrina.cz/data/images/article/76-map.png
18. únor v 15:36  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
 Velice Vám děkuji a omlouvám se za zmatečnost, ale opravdu tomu vůbec nerozumím, kouknu na odkaz emoticon
18. únor v 16:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
viados
8
Registroval se 20. května 2011 na modrastrecha.cz. Přidal 435 příspěvků. Má 1 přítele.
fotoportrét
fotoportrét
viados
8
Registroval se 20. května 2011 na modrastrecha.cz. Přidal 435 příspěvků. Má 1 přítele.
 @dmklimesovi Máte-li 1x25A, nemohli byste elektřinou topit a vařit. Na pračku, mikrovlnku, myčku a běžný provoz by to mělo být OK. Je to běžný jistič v bytech, kde byl na vaření zaveden plyn.

Mmch. zjednodušeně: výkon = napětí x proud, takže max. výkon, jaký můžete z 1x25A dostat je 230V x 25A = 5750 W = 5,75 kW.
19. únor v 10:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
vrajmantak
Registroval se 8. března 2013 na modrastrecha.sk. Přidal 1126 příspěvků. 100 000 ľudze, Region Dunajská Streda.
fotoportrét
fotoportrét
vrajmantak
Registroval se 8. března 2013 na modrastrecha.sk. Přidal 1126 příspěvků. 100 000 ľudze, Region Dunajská Streda.
 to na istič 1x25 A maš cca 5kw vykonu treba 3-fazovu pripojku a budeš mať 3x25 A to bude staččiť na kurenie aj chod domu , , existuje aj prioritne rele -to odopne kurenie pri velkom odbere elektriny a potom znova zapne . a este - povolenie na kurenie elektrinou treba mať od distributora elektriny a zvoliť vhodnu sadzbu na kurenie
19. únor v 18:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
fotoportrét
fotoportrét
dmklimesovi (27 r.)
15
Registrovala se 25. července 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 23 příspěvků. Má 19 přátel. Region Brno.
 Velice vše děkuji za odezvy emoticon
20. únor ve 12:58  • Odpověz  •  To se mi líbí