Bungalov - půdorys, váš názor

Profilova fotka
Dobry den, rada bych se zeptala na vas nazor na tento bungalov. Jde mi o rozvrzeni mistnosti, co by bylo dobry zlepsit/zmenit? emoticon Budu rada za kazdou radu. Dekuji
Odpovědět
Bylo by dobrý to zahodit a najít si něco jiného. Nechtěj, prosím, připomínky k tomuto řešení, někoho by to mohlo skolit...
Odpovědět
Tohle je za mě hodně nepovedený půdorys domu. Vůbec se v něm neorientuji. Nemá hlavu ani patu. Ložnice na jedné straně a koupelna kdesi na druhé straně domu přes společenskou místnost. Obývák je nijaký. Dveře na terasu z obýváku nevhodné. No prostě jak napsal @pepitocz , tohle opravdu není jen na připomínky, ale kompletně na předělání celého domečku. :-(
Odpovědět
Všimla jsem si, že jste již jeden dotaz na bungalov jiného půdorysu do fóra vkládala. Nechcete se třeba poradit s architektem než to vymýšlet sama? Z mé zkušenosti....také jsme si nejdříve s manželem sedli...vzali si nějaký katalogový půdorys domu a zkoušeli ho změnit, napasovat na naše potřeby a vznikl z toho paskvil, který nám kamarád architekt totálně zkritizoval a celý nám jej nakonec předělal. :-)
Odpovědět
@marina2018 Neznám vaši motivaci, ale tohle je opravdu hodně špatné. Obývák průchoďák.
Odpovědět
Ono by to nebylo tolik blbý, kdyby se z toho skladu vedle ložnice udělala koupelna. Pak by byla nalevo rodičovská část domu, napravo část dětí, obývák jako centrální místo setkávání. Spoustě lidí může taková dispozice vyhovovat. I když asi až s většími dětmi. Menší děti se občas v noci budí, mají strach, chtějí se přesouvat k rodičům do postele a aby tříletý dítě bloudilo potmě celým barákem, než konečně rodiče najde, to není nic moc.
Odpovědět
@marina2018 - u té kuchyně platí úplně to samé - je nutné si jí rozplánovat... ona ani původní varianta nebyla úplně mimo (akorát v původní máte kuchyň oddělenou a tady jí máte jako kk - co tedy preferujete?), jen musíte vědět co a jak chcete a znát rozpočet. - jak staré máte děti? pokud jsou malé nebo je ještě nemáte, tak tohle uspořádání není nejlepší nehledě na to, že když už by se mělo něco oddělovat, tak by podle mě ložnice měla být co nejdál od vchodu, jelikož děti budou sem a tam courat neustále, zvlášť v pozdějším věku, tudíž při myšlence "vlastního prostoru" budou vás ve výsledku rušit nejvíc - máte TM a sklad (se zádveřím nejstudenější místnost) přímo sousedící s ložnicí, to je špatně... i kdybyste toužili po tom mít ložnici nejstudenější, je fajn mít do budoucna na výběr, aby to tak nebylo, TM vám tam bude hučet do ucha (je to fakt hodně nepříjemné, nepustíte pračku kdykoliv kdy v ložnici bude potřeba spát), při běžné hygieně tam budete mít věčný hluk, všechno zaházeno věcma, všude trubky... nevím, mě je taková koupelna dost nepříjemná. K hlavní máte daleko a určitě bych se snažila se z hygienických důvodů vyhnout záchodové míse tam, kde peru a suším prádlo. Navíc zase máte koupelnu přes celý barák od pračky, takže budete věčně tahat koše. - pokojíky jsou ještě menší oproti původnímu, šatna u ložnice a šatna u zádveří zrušené, tudíž máte ještě míň úložného prostoru oproti původnímu projektu, kde ani tam to nebylo úplně ono.... kam dáte věci?? - zádveří tak na hraně, pokud byste měli 2 malé děti nebo děti a psa, bude to nekomfortní Za mě ještě horší než předtím, ale mě moc nedává smysl to rozložení místností... hlavně ten dům odpovídá úplně jiným požadavkům, úplně jinému životnímu stylu. Podle mě trochu tápete v tom co byste si představovali. Fakt zkuste toho architekta :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je hrozné, zmatek, mišmaš :-S . Mě by nejvíc vadil obývák uprostřed dvou zdí ;-(. Myslím, že tento návrh je ještě mnohem horší, než ten první. Nevím, co z toho pořád chcete vytvořit. Předtím to bylo lepší, stačilo pár úprav. tohle je fakt děs běs. Nebo si nechte rovnou poradit od projektanta, řekněte mu své potřeby, na čem trváte, co si jak představujete a určitě něco vymyslí.
Odpovědět
@marina2018 ja asi chápu vaší základní myšlenku. Oddělit rodičovskou a dětskou část. Ale ten obývák z toho vychází fakt dost uboze. Také terasa u dětské části mi nedává smysl. Koupelna u ložnice.... V kombinaci s technickou budiž, ale opačně u dveří wc, sprcha, bojler vzadu.... Také rozvody budou nekonečné. Obrovská okna, postele trčí i do okna, zub v dětském pokoji..... Me osobně by to nevyhovovalo a myslím, že by to šlo vymyslet lepe.
Odpovědět
Je to instinkt,že?
Odpovědět
Profilova fotka
@joker07 myslim, ze ano.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to katalogovy pudorys a jen me zajimaly nazory ostatnich na takoveto navrhy.
Odpovědět
Profilova fotka
Někdy je opravdu moc těžké vybrat to, co by se nám líbilo a bylo to plně funkční oproti např. financím....My si taky původně vybrali už hotový domek, jenže až jsme našli vhodný pozemek tak nám stavební úřad toto zatrhnul a bylo vymalováno :-| Nezbylo než sednout k PC a hledat .... Tlačil nás čas a byli jsme omezeni výškou hypotečního úvěru a tak jsem nakonec ze dvou různých domků sestavila jeden, tak aby odpovídal požadavkům stavebního úřadu a aby se nám líbil :-) Nakonec z toho vyšlo to, v čem už naštěstí bydlíme a myslím, že jsme to vymysleli celkem dobře :-) Naštěstí jsme už ve "zralém věku " a děti máme už dávno dospělé a tak jsme stavěli jen pro sebe... Tak nezoufejte a hledejte a nebojte se experimentovat - projektant Vám to pak jistě skloubí dohromady.
Odpovědět
Článek se načítá
My budeme stavět něco hodně podobného, pro nás je to skoro ideální, ale těžko komentovat, když nevím nic o vašich požadavcích. Místo skladu budeme mít velkou bezbariérovou koupelnu a chodbu širší, teď máme ještě užší než tady a sice nám to úplně stačí, ale do budoucnosti by to bylo krátkozraké (+ většina dveří bude širší). S malými dětmi to není úplně nejlepší, starší ale potřebují soukromí ještě více než rodiče, takže pro ně je to podle mě skvělé. Sama bych nechtěla bydlet v té části u dveří.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?