Bungalov - rady k projektu

Názory a rady k projektu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirekhos Mně se to celkem líbí, splňovalo by to celkem i mé požadavky na půdorys (krátké rozvody vody, šatna, pokojíčky plně oddělené od ložnice, možnost plnění krbu z TM), jen bych přidala WC a spajz a možná pradelnu, za tu jsem moc ráda, hlavně za propojení koše na prádlo z koupelny rovnou do prádelny. Ještě mi přijde trochu daleko sedačka od TV, celkově ten kk, stůl a sedačka jsou dost nahňáclé. Nad tím bych se ještě zamyslela, ale má to celkově hlavu a patu a potenciál. ;-)
Odpovědět
@mirekhos Mně by chybělo wc v koupelně. Dále úložné prostory...kam budete dávat vysavač, kýble, sportovní vybavení, sezonní obuv, pneumatiky, sekačku, atd..
Odpovědět
Až na chybějící druhé WC, se mi projekt líbí. I když bych zauvažovala nad dvěmi koupelnami, ale to je věc osobních preferencí. @majkll předpokládám, že kýbl a vysavač se vleze do technické místnosti a na pneumatiky a sekačku budou mít zahradní domek...
Odpovědět
@nikinnna Jojo, to je možné. Já jen, aby se na takové věci nezapomínalo. Když si uvědomím, co všechno máme v garáži, ve sklepě a zahradním domku, tak nevím kam to lidi davají protože to tu u většiny domů postrádám:-)
Odpovědět
@majkll my třeba nemáme sklep, ale zahradní domek, komoru pod schody a půdu. Spousta těch domků může mít vyléz na půdu formou výklapných schodů.
Odpovědět
Profilova fotka
Chybi mi druhe WC, spajz, chodba se mi zda uzka 1,4 m, my jsme se inspirovali http://www.ardprojekt.sk/ a nakonec si nakreslili dum sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Jako nastrel to vubec neni spatny,kdyz clovek srovna s tim,co kolikrat vidi jinak...chybel by mi spajz...chapu,ze ne kazdy o nej stoji..WC bez okna je pro me v dome zcela neprijatelne..stul pocitanej na 6 osob,k tomu jedno WC v dome je malo..urcite pochozi pudu,jinak by asi spoustu veci nebylo kam dat..jinak hezky zaklad projektu na doladeni...
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva proč je chodba 1,4m na 6m délky úzká ? Mi se zdá šířka ložnice 3,3m málo - 70 cm po každé straně navíc se vstupem do šatny. Zádveří po odečtení prostoru na skříně mi také přijde úzké - užší než chodba.
Odpovědět
Profilova fotka
chodba není úzká, máme 1,15cm a stačí.Celkem máme hodně podobný domek, + špajzku s okinkem a bez topení, + druhé WC v koupelně, tyto dvě věcí bych si nenechala vzit:-D 8-) Ještě jedná poznámka, v dětských pokojičkach máté maly odstup od okna k¨volné zdi, tam kde teoretycký bude postel, nad tím jsme nepopřemyšleli a měli problem.
Odpovědět
Jestli bych něco změnil, tak je to dětsý pokoj za obyvákem. Když budete mít nějakou návštěvu do pozdních hodin, není dobré, aby obývák sousedil s dětským pokojem. Jinak se mi to líbí. Něco podobného jsem nedávno navhoval. Nevím, který idiot si dává sekačku a pneumatiky do baráku . Na to je opravdu vhodný nějaký zahradní domek nebo přistavěná garáž Možná si ani nevšiml, že ve vstupní chodbě máte výklenek na vestavěnou skříň, kde se dá veškerá obuv a zimní oblečení. Záchod odděleně je taky perfektní. Přeji hodně úspěchů při stavbě a šťastnou ruku na dělníky.
Odpovědět
@milan1965 výklenek v zádveří má z každé strany jiný rozměr. když tam dají skříň (což asi plánují) vznikne ze zádveří nudle, kde se dva nepohnou. A určitě se tam vše nevejde. Jen když si člověk spočítá kolik bot má jeden člen domácnosti. A také veškeré boty nestrkáme do skříně. Když je postaví vedle tak už neprojdou vůbec. V tom pokoji vedle obýváku vůbec nevím kam umístit postel. Nikde mi nevychází.Hlavně, že je i zde výklenek na skříň, ale zase oproti jiným mají aspoň ten rozměr slušný. Někdo chce vecpat dítě i do devíti metrů.
Odpovědět
@majanax Nechápu, jak jste přišla na 2 rozměry v té chodbě. Nemůžete brát, že u dveří je 90 cm a u dveří do tech. třeba 50 cm, takže je jasné, že ta skříň by byla 50 cm, kde se krásně boty vejdou. Já mám chodbu 175 cm mám tam botníkovou skříň s věšáky na kabáty a ještě si nechávají boty na protější zdi a nikdo nemá problém, že by se tam nevešel. Dět. pokoj je 3,7 m, postel je většinou dlouhá 2,1m, takže zbývá ještě 1,6 na stůl nebo ta postel může být u stěny proti oknu. Proč by se tam neměla vejít :-) . A to hlavní je to jejich věc, oni tam budou bydlet a ne my, ať si to každý udělá, jak mu se to líbí. Já vyrůstal ve 2+1 a taky žiju a neprožil jsem žádný stres, že jsem neměl svůj dět. pokoj, jen dnes každé dítě musí mít svůj nejlépe 5x5 m, velkou TV, super mobil, PC a když mají vynést koš, tak by se mohli zbláznit, kolik práce musí udělat :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mirekhos projekt se mi líbí. Já osobně souhlasím s poznámkou že jedno WC je málo a pokoj sousedící s obytným prostorem není ideální. Obytný prostor bych i otočila. Tam kde je obývák bych umístila kuchyň s jídelnou. Takto mi přijde prostor mezi televizi a sedací soupravou zbytečně velký a nevyužitý. A vím, že často je tu zmiňováno, že je i výhodnější vcházet na terasu z kuchyně ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 byl jsem v dome, kde byla chodba 1,25m a prislo mi to jako silena nudle, kor u tech 6 metru, doporucil bych budoucim majitelum se jit podivat na hotove/ vzorove domy, ziskaji lepsi predstavu o prostoru. Papir leccos snese, ale nakonec je realita jina :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@oksanka07 jasne, staci, kazdy ma jinou predstavu. My nemame radi uzke nudle :-) Driv nam taky pro ctyrclenou rodinu stacilo 3+kk 65 m2 v panelaku
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mne super dispozice, vše akorát, nic přehnaného. Chodba 1,4 úplně stačí! Naprostá většina domů co tu sleduji ma menší, tahle bude krásně prostorna! Samostatný záchod je pro mě nutnost, nesnasim mit ho v koupelně. My měli doma celý život 2 a využíval se jen ten samostatný. Jediné co bych ja udělala jinak - prohodila bych pohovku s televizí. Tv nebude tak slyšet v vedlejším pokoji a vznikne vic mista pro gauč i jídelní stůl. A dala bych timpadem i otvirani dveri na terasu na druhou stranu. Mít pozemek s orientací kam by šel tento pudorys umistit, tak do toho hned jdu! 😉
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
A měl by někdo připomínky a nápady pro naši dispozici? Promýšlela jsem to shora i zespoda, ale víc hlav víc ví :) :) V domě budeme bydlet dva, v budoucnu možná přibude 1, max 2 děti, ale nechceme zbytečně velký dům.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcis2 za mě ne. Zkuste se inspirovat třeba tady, jde to převrátit i zrcadlově http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... Všechny jsou na klíč kolem 2mil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?