Cena kompletního projektu

Ahoj všichni, jaká by podle vás byla v dnešní době přiměřená cena za vyhotovení studie, projektu a prováděcí dokumentace na dům cca 300m2, žádný složitý tvar, dvoupatrový dům, pozemek rovinatý, s hotovými přípojkami. Vím, že se ceny mohou velice lišit, ale kolik by mělo být ještě přiměřené, případně kolik stály tyto úkony vás? Děkuji. 🙂
Odpovědět
1
2
Přiměřenou cenu dnes těžko najdete. Cenu určuje nabídka a poptávka. V době kdy si spousta řemeslníků nebo projektantů říká o 700 až 1500 Kč/h, tak to oproti zaměstnancům (mechanici, elektrikáři), kteří dělají za 140 Kč/h moc přiměřené není, ani oproti lékařům za 350 Kč/h. Dům mám o něco větší a stálo to před 6 lety cca 22000 Kč včetně PENB, řemesel, ale bez prováděcí dokumentace.
Odpovědět
Technická poznámka..elektrikář dnes nedělá za 140 Kč/h, ale startuje od 350 Kč/h. Jinak k té ceně. Každý projektant si cení svoji práci různě. Ale můj tip je min. 250 až klidně třeba 800 a více. Můj projekt rok 2020 - 150 m2...osloveno asi 10 projektantů a ceny od 120 tisíc do 350 tisíc. Teď ty ceny budou asi vyšší.
Odpovědět
@lowlands Vyšlo nás toto vše s vyběháním všech povolení na cca 210 tis., před rokem.
Odpovědět
Odhadem... 150 - 250 tisic Kc
Odpovědět
@dusli To je nesprávna technická poznámka, že elektrikáři startují od 350 Kč, asi tak živnostníci, ale zamestnanci, o kterých jsem psal startují od 130 Kč čistého, to je příklad z praxe.
Odpovědět
Jj máte pravdu, zaměstnanec elektrikář vydělává od 140 Kč čistého. Živnostník kterého budete potřebovat na stavbě RD startuje od 350...jinak si myslím, že se pod 250 nedostanete, vzhledem k vašemu požadavku na prováděcí dokumentaci DSP. Ale každý máme jiné možnosti, schopnosti, zajistit si cokoliv co se týká stavby RD. Vždy to bude cena od-do. Za pár měsíců (spíše rok) může být situace úplně jiná a ceny mohou být nižší, vyšší, nebo klidně stejné. Poptejte projektanty a uvidíte co vám nabídnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Podělím se o své zkušenosti, projekt jsem začal řešit hned od ledna 2022, kompletní projektová dokumentace i s vyřízením na úřadech mám platit 120 tis. Dům bungalov, zastavěná plocha 148.5 m2. Myslím dobrá cena.
Odpovědět
Profilova fotka
naše zkušenost z loňského roku, projekt na dvojdomek s vyřízením, plocha 220 m2, 100tisíc
Odpovědět
@ivo_eskymo bungalov, zastavěno 190m2 ... komplet 50t ...
Odpovědět
@xkarlos To ale asi nebude prováděcí projekt ne?
Odpovědět
@bayt 32t typizovany projekt, 5t úprava dispozice, 2,5t hasiči, necelých 10t usazeni na pozemek a připojky, 700Kč ohláška.. toť vše ...
Odpovědět
Ale vůbec nemáte DPS co chce tazatel?
Odpovědět
Článek se načítá
@xkarlos Tak to k tomu ale napiste, ze to je cena bez provadecky.
Odpovědět
@puhelin to je vše, co jsem dělal a platil.
Odpovědět
@xkarlos Ja to chapu. Ale tech vasich 50 tisic je dost zavadejicich, kdyz pisete, ze je to komplet. Dotaz byl na cenu projektu od studie po provadecku.
Odpovědět
Všem moc děkuju za informace. Zkusíme se poptávat dál. Potom dám vědět, až vybereme. Budu ráda za další zkušenosti a příspěvky.
Odpovědět
@bayt Za tuto cenu máte i prováděcí dokumentaci? Děkuji 🙂
Odpovědět
@puhelin tak pro mě je to komplet, potřebny pro stavební povoeni a stavbu... pokud někdo potřebuje vyhazovat penize za další papiry, tak je to jeho věc...
Odpovědět
@xkarlos No me je to jasny, ale dotaz znel, kolik stoji provadecka a studie 🙂 @lowlands Studie, provadecka, vybehani uradu 🙂
Odpovědět
@bayt jasný .. a moje odpověď byla, kolik stoji dokumentace, potřebná pro to, abych postavil barák ... a jestli k tomu někdo potřebuje dalši papiry, tak ať si je zaplatí ...
Odpovědět
@xkarlos No ale dotaz zakladatele znel na provadecku.
Odpovědět
@xkarlos Určitě se dá stavět i bez prováděcí dokumentace a hodně lidí to dělá. Někdo tvrdí, že se pak bez ní objevují náklady navíc, které nejsou pouze z projektu jasné. Nevím, osobní zkušenost zatím nemám. My zvolíme cestu včetně prováděčky a uvidíme.
Odpovědět
@bayt Moc děkuju, to je skvělá cena.
Odpovědět
@xkarlos Bez provadecky stavet jedine svepomomocne, na svou zodpovednost. Jinak bych do toho nesla. Ty zaplacene papiry navic mam pak jako podklad pro remeslniky. Nebo pro firmu k sestaveni vykazu vymer, at mi pak netvrdi, ze vznikly viceprace. Mozna se zda 100 tisic jako vyhozene penize, ale ty dohady s firmou pak stoji penez mnohem vic.
Odpovědět
@lowlands tohle jsem dostal za 32t.... https://www.djsarchitecture.cz/obsah-...
Odpovědět
@puhelin já stavěl svépomocí a projekt pouzil jen pro banku a stavebni urad ... jinak tohle jsem dostal za 32t https://www.djsarchitecture.cz/obsah-...
Odpovědět
@xkarlos To je minimum podle vyhlasky, nic navic. Vsak pisu, ze svepomocne je to podle projektu k povoleni na vasi zodpovednost, ale pro firmu/remeslniky je takovy rozsah opravdu nedostacujici.
Odpovědět
Profilova fotka
A proč myslíte, že je to pro svépomocníky nebo firmy a řemeslníky nedostatečné, když se tak staví většina RD v ČR a naopak člověk by mohl nabýt dojmu, že to dostatečné je?
Odpovědět
@pyramis Vysvetlovala jsem to. Kdyz budu poptavat stavebni firmu, predlozim jim k naceneni vykaz vymer, ktery se nejpresneji tvori prave z provadeci dokumentace. Cim mensi podrobnost projektu, tim vyssi riziko vicepraci. Kdo stavi svepomoci a odmita podrobny projekt, ten si vznikly problem z nedostatecne vyreseneho navrhu zaplati sam a nadavat muze maximalne tak sobe. Vzdyt je to tu snad kazdy druhy tyden, ze se nekdo zasekl u stavby, protoze z projektu pro povoleni nevi, jak pokracovat dal.
Odpovědět
@pyramis A to pak je furt....a pane inženýre firma nám nacenila stavbu a my to nerozumíme. Nebo....a pane inženýre,koukáme do projektu a zedník nevi jak má udelat....a podobných bambilion dotazů. Stavebníci si pořád malo uvědomuji, že pro hodnocení, kontrolu,snadnou rychlou stavbu bez větších zádrhel a časově prodlevy ušetří ještě více peněz. A o starostech a případne reklamace nemluvě.....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?