Cenový návrh od architekta. Myslíte, že je ok?

Co si myslíte o těchto cenách? Zajištění vstupních podkladů (sítě, územní plán apod) 3000 Kč Studie rodinného domu s ohledem na územní plán 10 000 Kč (v případě projektu ke stavebnímu povolení je studie ZDARMA) Projektová dokumentace ve stupni stavebního povolení ( včetně umístění na pozemek a inženýrských sítí) 35 000 Kč Požární zpráva 3000 Kč Energetický štítek 4000 Kč Dále budete potřebovat provést na pozemku měření radonu cena 3000 Kč Hydrogeologický posudek 3000 Kč výškopisné měření 2000 Kč zastoupení na úřadech apod. cena se pohybuje cca 15 000 Kč. V případě, využít našich služeb 60 % zálohu z ceny díla. Mě připadají docela fér. Budeme řešit individuální projekt.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim myslim ze ty ceno jsou ok, co jsem poptaval tak nikdo to za moc méně delat nebude. navic ne kazdy pak odecte z projektu tu studiji většinou se normálně plati.
Odpovědět
Máte témeř úplně stejné ceny jako my :-) U něčeho +- 500, jinak fakt stejné :-) Myslím, že to jsou dost dobré ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
Projektanti stanovuji ceny na zaklade podminek sve konory,takze moc jine ceny vam nikdo neda ;-)
Odpovědět
určitě nic levnějšího nepotřebuji. cena na úkor kvality:-) radši si připlatíme za pořádný projekt, než to mít o 20.000 levnější, ale s chybama:-) díky všem za názor:-)
Odpovědět
Profilova fotka
měli jsme to ještě dražší :-| a stejně se to vleklo víc jak půl roku - a to jsem si úřady obíhala sama.
Odpovědět
Profilova fotka
Kolega to mel komplet za 160 tis.kč :-D ale taky si dost pockal pani arch.asi honila hodiny
Odpovědět
@deniisek19 My dávali pouze za projekt pro stavební povolení cca. 52.000 Kč a stejně v něm byly různé zvláštnosti, které se během stavby objevily. Naštěstí máme fakt výborný zedníky, kteří si s tím dokázali poradit nebo se dohodli na změně se stavebním dozorem, kterej je taky celkem dobrej, takže ono pak bude ještě hodně záležet na tom, kdo to bude stavět.
Odpovědět
Profilova fotka
Cenově bych to viděl reálné. Ale doporučuji si projekt ohlídat a nedat na tvrzení, že se pak při stavbě ta příčka tedy šoupne o 10cm a podobné kraviny.. 8-)
Odpovědět
@radim83 stavba svépomocí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já dal za projekt, vymereni, změna uzemniho rozhodnuti přidání patra oproti standardu u všech řadovek a komplet vše uvnitř jinak docela malo i se stavebnim dozorem jak tak koukám na ty ceny. Pozarni zpráva a štítek se nechá ziskat zdarma tuším přes vyrobce cihel a nebo má i projektant parkrat za rok zdarma, provize třeba od porothermu, že dá do projektu dům z cihel porotherm. Teď projektant jen zkopiruje a dělá další baraky. Plus každý má jinak příčky a pozadavky. Sousedi mají projekty všichni za 20000 Kč. Já platil o fous víc. Bezna cena je prý 40000 Kč tak nevím
Odpovědět
vse mne prijde ok, jen to zastupovani na uradech je asi trochu dost, nas stalo daleko mene... jinak ostatni plus minus stejne
Odpovědět
Já si myslím, že je to ok. Ale může například vyskočit projekt na přípojku atd. Neměli jsme studii. Ceny jsme měli +/- obdobné. I to zastupování na úřadech.Akorát zálohu jsme nedávali tak vysokou.
Odpovědět
Článek se načítá
děkuji všech za reakce. úřady máme v plánu oběhat sami. Sice to bude stát trochu času, ale ušetříme 15.000 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@deniisek19 cena slusna, dnes uz bych tech 15t za ty urady klidne zaplatil, nez mych 8 mesicu urednich tahanic :)
Odpovědět
@wario, @geodett, @simusin, @mitote, @hbboy, @radim83 cena je tedy bez prováděcího projektu. Kolik myslíte, že bude stál a je ho dobré mít? zas tak uplně stavbě nerozumíme, tak bude asi lepší si ho udělat že? a vy jste měli při stavbě svépomocí?
Odpovědět
Osobně bych těch 15 tis zaplatila. Manžel původně taky nechtěl, přemlouvila jsem ho. Když se na to dívá zpětně,tak je rád, protože někdy to vyřizování může mít hladký a rychlý průběh, ale také né. Prováděcí projekt nemáme. Spíše bych osobně volila kvalitní stavební dozor.
Odpovědět
cena prováděčky při těchto cenových relacích bude tak dalších 30-50 tKč. Za mě ji přeferuji, nedělal bych pouze v případě, kdy Vám stavbu svépomocí bude řidít/dohlížet profík s letitou praxí
Odpovědět
Profilova fotka
@deniisek19 mam projekt taky v provadeci verzi, komplet cena byla 65t (PENB, radon a vsechny uredni veci byly uz mimo)
Odpovědět
@deniisek19 nam kamarad, majitel stavebni firmy rekl, ze provadeci projekt u domu pod 7mil je zbytecnost... tezko rici... my ho nemame a pravdepodobne by nam byl i uz k nicemu, protoze jsme jeste behem stavby toho tolik zmenili, i konstrukcne...
Odpovědět
věřte, že pro majitele stavební firmy, která staví na kšeft (ne pro přátele), je dost výhodné nemít prováděcí projekt ;-)
Odpovědět
@mitote Souhlasím s @mp77 , to že není potřeba prováděcí projekt je blbost, správně by měl být buď od projektanta (lepší volba) a nebo si ho má zpracovat stavební firma, co dům staví, která na to ale kašle a staví stylem " nějak se to udělá". Pak stačí aby tomu někdo úplně nerozuměl a neměl skutečné dobrý dozor (těch je dle mých zkušeností tak max 50%, spíš míň) a klasická česká stavba je na světě... A pak přijde předání a všichni se diví ... :-)
Odpovědět
@lopp tak my treba dozor mame kvalitni....ale jak rikam, zmenili jsme pudorys, skladbu stropu, skladbu ploche strechy, izolace, zmenili jsme okna, zmenili jsme skladbu podlah... takze provadeci projekt by nam byl vlastne k nicemu...
Odpovědět
Profilova fotka
Všude se píše objehat úřady že je hrozný. No nevím, byl jsem na energetikach, vodovodech, pak 2-3 x na stavebním urade a když jsem to tam vse donesl, tak prý že na to měsíc, zavolal jsem známé co sedí vedle na oddeleni a druhý den jsem měl povolení stavět. Jen změna územního rozhodnuti musela projit mestkou mesicni radou a trvala bezmala 3 měsíce, ale to lezelo na urade, pridani sklepu, podlazi, s kterým nikdo v oblasti nepočítal. Za mě zase bych si to oběhal sam nic na tom není.
Odpovědět
Vidím to stejně, na SÚ jsme byli asi 3x, na OŽP jednou a všechna ostatní vyjádření přišla poštou, příp. elektronicky. Že na to má každý úřad svoje lhůty, to je prostě fakt, to nejspíš projektant neurychlí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?