Co říkáte na tento projekt upravená Lyra?

Ahoj, co říkáte na náš projekt?
Odpovědět
1
2

Odpovědět
Profilova fotka
Garáž a k němu postavený dum:-D TV je daleko od sedacky Jídelní kout je hrozně maly Tocite schodiště určitě ne!
Odpovědět
Začínám si připadat jako jedinej mimozemšťan co staví barák pro sebe a rodinu a ne pro auta! Z TM si děláte chodbu z garáže, do zádveří nedáte skoro ani botník-na každé stěně jsou dveře. Do TM toho taky moc nedáte-dvě stěny dveře a třetí okno (nevím, jak je vysoký). Nevidím kóty, ale přijde mi daleko od sedačky TV a málo místa kolem jídelního stolu. Přidal bych okna do DP a ložnice. Místo nějaké šatny bych udělal pracovní kout místo toho, aby byl v ložnici. Oddělené WC chybí a dole na něj musím do špinavé zóny. Nahoře není potřeba sprcháč? Točité schodiště určitě ne.
Odpovědět
@1karel1 Co je špatného na tom, mít garáž vedle domu?
Odpovědět
@davex Vůbec nic, jen jsem se podivil, že někdo prostě staví takový prostory pro auta, o čtvrtinu větší než obývák s jídelnou a kuchyní.
Odpovědět
Jé, Lyra s dvougaráží, tu stavím. Pro ty co nechápou dvougaráž, bude využívána také na práci. A mám v ní i technickou místo baráku. Obrázky od projektantů nejsou co se zařizováků týče neměnné. Jinak pracovnu mají dole, do budoucna ložnici, až nevylezou schody. Ale dveře z garáže do baráku jsem nechtěl. A na garáži místo vazby mám zelenou střechu. A vnitřek mám trochu jinak. Točité schody nejsou třeba, vejdou se schody s mezipodestou.
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 já myslím, že to v té ložnici je toaletka pro manželku ;) @davex ten spodek bych ještě ladila, jak konkrétně mě takhle rychle nenapadá. vršek je hezký :), drobnosti v rychlosti: - má ložnice také střešní okno? jinak tam bude tma opravdu... Ta vysoká štíhlá okna v rohu dávají paradoxně hrozně málo světla. - v horní koupelně dejte wc pod střešní okno budete mít víc místa nad hlavou a když to není nutné nechtěla bych ho mít přímo proti dveřím (tak jsme to měli od projektanta mi , ale nakonec tam vůbec nebude)
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 a můžeš mi napsat, jak máte detailně to schodiště vyřešené? včetně prostoru co pro něj byl? schody teď budeme řešit (v individ. projektu, ale ještě zvažuji, zda by nešlo vyřešit lépe). Díky!
Odpovědět
@tulda27 To mě tedy nenapadlo, ještěže žena takové věci nechce :))
Odpovědět
@1karel1 člověk, co si takovou velkou garáž staví, ji většinou využívá také na něco jiného. Myslím si, že spousta lidí je kutilů, kterým se dílna/větší garáž, hodí.
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 já myslím, že ty zařizovací předměty jsou "unifikované" je třeba to brát s rezervou :)
Odpovědět
@tulda27 Ok, bral jsem z nadpisu upravená Lyra, že je to upravené na míru ;) Ono se blbě hodnotí něco, kde si máš domýšlet, že to tak vlastně není
Odpovědět
Článek se načítá
@davex To chápu, ale jako nevytápěnou dílnu bych fakt nechtěl .. a ani bych nechtěl za prdelí auto nebo dvě a mít tam z nich ten smrad a vyhýbat se jim atd., ale to už je každého věc.
Odpovědět
@1karel1 Z logiky věci když něco budu dělat v garáži, tak auto zaparkuji ven :-D
Odpovědět
@davex Jo to znám, znám dokonce i takový garáže, v kterých už jsou jen krámy a "dílna" ... ale jak říkám každého věc, já budu mít radši menší dílnu vytápěnou a v domě a na auto udělám přístřešek.
Odpovědět
@zuzana_ka ,@petros4 ,Točité schodiště bude ještě upraveno - řešíme nemáme zatím podklady @1karel1 , Ano s tím že bude málo místa v zádveří počítáme. Průchod přes TM chceme zachovat. Smradu se neobáváme, hodně domů to tak má a nic neříkali. Nemáme žádné staré auta, která by kouřila jako dřív :-) . @davex , Garáž je schválně dělaná velká z důvodu, že už nechceme žádný zahradní domek na nářadí, ale vše se bude dávat do garáže. Máme velkou parcelu, kde si budeme i něco pěstovat. @tulda27 , V ložnici to určitě není žádná toaleta, ale stolek :-D V koupelně nahoře bude přizdívka, aby záchod byl víc vystrčen do prostoru ;-) . Pracovna je dole, kde do budoucna bude ložnice a pak z vrchní ložnice bude zas pracovna :-D . Proto už bych další pracovnu místo šatny nahoře nedělal.
Odpovědět
dle mně je zádveří moc malé, když budete mít návštěvu, v zádveří se nehnete
Odpovědět
Profilova fotka
@ppety dámský kosmetický stolek se jmenuje toaletka ;) tak se jí prostě říká a to okno zvažte, zejména jestli tam v budoucnu bude pracovna/obytný pokoj
Odpovědět
@ppety Při průchodu přes TM do domu mi nešlo o smrad, ale že si z funkční místnosti uděláte chodbu, takže je mísnost víceméně tak z poloviny k ničemu. Jinak pokud hodláte něco pěstovat, tak výsledek nemáte, kde uschovat.
Odpovědět
Podle mě je ta garáž malá. Máme garáž 3,5x6m, tj na jedno auto. Tady je něco k 50m2, tj cca 7x6 + něco málo navíc. A ze své zkušenosti můžu říct, že nemáme zatím šanci to auto zaparkovat v garáži. A to máme ještě za garáží 3,5x2m dílnu. Pokud tam budete dávat auta, tak tam bude málo místa na další věci. Od sekačky, přes nářadí na zahradu, budeš potřebovat místo pro stůl, aby sis sem tam něco udělal, uříznul, místo na kola, lyže, na materiál, který ti třeba zbyde a nebudeš ho chtít vyhodit. A na spoustu dalších věcí. Podle mě dojdeš stejně k tomu, že tam buď nebudeš ta auta dávat obě, nebo budeš potřebovat i ten zahradní domek.
Odpovědět
Profilova fotka
Malé zádveří, že s tím počítáte? Nechápu, když stavím dům, snažím se ho postavit tak, abych měla nějaký komfort a né se mačkat někde, ale autům dopřeji komfort ažaž. Za mě špatně. Prioritou je to, jak se nám tam žije, to znamená, dost prostoru, nějaký ucelený řád, žádné nesmysly. A že o smradu z aut nikdo nic neříkal? Věřte tomu, že smrdí i nová auta, já zrovna vím o x lidech, kteří už by garáž takto nestavěli. Proč nepostavíte garáž bokem, klidně spojenou s dílnou, ale né nalepenou na dům :-N
Odpovědět
@barca3979 Ano počítáme, zas nemůžeme zvětšovat kvůli zádveří celý dům. Už tak je pro nás velký. Soused má stejné rozměry zádveří a víme jak to v tak malém prostoru chodí ;-) . Garáž odděleně stavět nemůžeme, nevešlo by se nám to na pozemek :-( , dělat mezeru metr a hned garáž je nesmysl. Auta konfort nemají, jak zde psal @atilius místa na dvě auta je tam možná až málo, proto možná jedno bude venku. To se uvidí časem, jak moc bude garáž zarovnaná :-D. Z garáže do TM je potřeba dát kloudné dveře.
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 upravená Lyra bych chápala, jako upravená dispozičně (originál lyra je jiná), ne, to, co bude uvnitř za nábytek ;-)
Odpovědět
@ivi05 Jenže barák se staví i podle toho, k čemu se bude daná místnost používat, což je i rozmístění nábytku. Ono nakreslit si halabala místnosti a říkat si pak to tam něco nějak někam dát, je dost blbost. Fakt nevím, jak vypadá původní Lyra a hledat to nehodlám, jen jsem předpokládal, že upravený projekt, už je prostě upravený, evidentně je třeba číst myšlenky a domýšlet si. A fakt bych v baráku, kde největší prostor maj auta nebo "bordel", chtěl mít pracovní stůl v ložnici, průchozí TM a mrňavé zádveří. Tazatel chtěl vědět, co si říkáme na projekt, napsal jsem to, nic víc.
Odpovědět
@1karel1 to v ložnici není pracovní stůl, ale toaletní stolek. Na líčení a tak. S průchodem mezi TM a garáží souhlasím, taky bych ho zrušila. Místo něj bych udělala dveře do garáže v tom rohu u vchodu. A možná by se dal vstup do TM řešit tak, že by se prohodila ramena schodiště a vstup do TM by vedl pod schodištěm. Tím by se uvolnil prostor v zádveří pro pořádnou skříň.
Odpovědět
@llama Je fuk co to je :), prostě kreslit barák bez nábytku nebo s náhodným nábytkem je špatně, mmch. autor neřekl, co to je za stolek ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 Nevím, kde jste vzal, že se nábytek nahází do místností halabala. To že má někdo dvougaráž fakt nepovažuji za problém, kór když má rodina dvě auta a majitel ví, co tam chce mít.. A když už všechno tak dobře víte, tak jste si už v předešlých příspěvcích mohl všimnout, že ložnice a pracovna jsou dvě místnosti.. ;) a že to je toaletní stolek se už taky psalo výše.
Odpovědět
@ivi05 " jako upravená dispozičně (originál lyra je jiná), ne, to, co bude uvnitř za nábytek :) " z tohohle? A znovu že to je toal. stolek nepsal autor, být to tak může, ale nemusí. A nikdo neříká, že všechno dobře vím, jen píšu svůj názor.
Odpovědět
@ppety 1) oken v horním patře je strašně málo, jinak dispozičně mi to připadá super 2) zádveří je poměrně malé, což by samo o sobě nebylo tak hrozné kdyby tam neměly přijít ještě věci. Ty takhle nemáte kam dát - běžné bundy, boty (jenom botník pro 4 člennou rodinu je masakr). Na tak velký dům bych čekala buď větší zádveří nebo aspoň šatnu k tomu 3) neplýtvala bych prostor pod schodama - máte je se stěnou vedle TM, tím spíš je ten prostor suprově využitelný 4) přeměřte si vzdálenost od TV a šířku s ohledem na plánovanou kuchyň - je dost možné že vám to nevyjde na rozumný průchozí prostor 5) obecně 4,5m2 v dolní koupelně mi připadá jako dost vyplýtvaný prostor, usekla bych to, takže dole místo záchodu by vznikla šatnička nebo zvětšení zádveří a do horního úseku se v klidu vejde celá koupelna i se sprchovým koutem a záchodem
Odpovědět
@ookami_hime Děkuji za připomínky 1) i v současném bydlení máme stejně oken a vyhovuje nám to, proto jsme to i takto chtěli, jinak děkujeme. 2) zádveří je malé, s tím souhlasíme, nicméně, obecně lyry mají takovéto zádveří, myslím velikostně, i jsme se byli v těch domech podívat a není to nic hrozného, i s tímto prostorem se dá pracovat, hlavně nábytkem na míru a právě proto, že vedle máme TM a prostor pod schody, nevidíme v tom problém 3) viz. bod 2 4) tohle jsem nepochopil, co je tím myšleno 5) s tímhle už nic neudělám, už jen z ohledu na nosnou stěnu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?