Demolice, máte zkušenost?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo máte zkušenost s demolicí. Přemýšlíme, že bychom koupili pozemek s takovou zříceninou jednopodlažního celopodsklepeného domu. Nevíte někdo, na kolik asi taková demolice přijde peněz a co je k tomu všechno potřeba?
Odpovědět
Bagr a kontejnery 8-) Meli jsme na pozemku taky takovou zriceninku a bagrista mel za pul dne hotovo. Mel teda takovy ten velikansky bagr s vymennyma lzicema a chapadlama. Dalsi asi dva dny mu trvalo dobagrovat tu jamu na nas sklep. Jsme na skale, takze i kvuli tomu to trvalo. S uradama a cenama ti nepovim, nestaveli jsme v CR :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já ti to povím zase z druhé strany - nikdy jsem nebourala, ale souhlas s odstraněním stavby stojí 500,- na SÚ + dokumentaci na bourání (tedy platba projektantovi). K té dokumentaci je třeba doložit stanoviska síťařů k odpojení a stanoviska dotčených orgánů (ŽP a u nás je to ještě CHKO), ale tam nevím, jestli se něco platí, asi ne. Ještě záleží na tom, jestli na té staré stavbě nemáte azbest - to pak musí odstraňovat odborná firma, což je jistě o něco dražší.
Odpovědět
Profilova fotka
Demolice je naše aktuální téma ;-) Jak bylo napsáno přede mnou, museli jsme na SÚ zařídit souhlas s odstraněním stavby (500,- Kč), stanoviska síťařů (nejdéle to trvalo asi od VAK) a dokumentaci k demolici (cca 5000,- Kč). Plus "stavební dozor", dělá nám projektant, který zhotovil tu dokumentačku. Bourání samotné záleží na tom, kolik máte času, kolik máte financí... Když jsme to poptávali u firmy, tak nám řekli cenu 70 000,- až 100 000,- Kč. Nám se to zdálo dost (zpětně si nemyslíme, že to bylo zase tak moc). Tak jsme se do toho pustili sami s tím, že dům byl postaven z cihel, které bychom rádi zachovali na plot atp. Střechu, krovy a s stropy jsme shodili ručně, na obvodové zdi a některé příčky přijel bágr ("známý", kterého nám byl čert dlužen...ale to je zase jiný příběh). Ten bagr v našem případě nebyl zrovna dobrý tah, jen nám to přidalo kopec práce. Kdyby jsme se i do těch zdí pustili ručně, tak jsme na tom líp. Teď jsme ve fázi, že většina cihel a suti je pryč (suť odvezená, část cihel očištěná, část na hromadě). Ještě vybereme nějaké dobré cihly a necháme bágrem vybrat základy a zasypat sklep. Co se financí týká, tak teď jsme asi na 35 000,- Kč a počítáme, že minimálně takových 15 tis. to ještě stát bude. Takže ano, ušetřit se na tom částečně dá, ale ten čas a práce, kterou tomu člověk obětuje... My jsme na to nijak závratně nespěchali, v opačném případě bych volila raději tu firmu (a samozřejmě nemuset počítat každou korunu). Za víkend by bylo hotovo, my se tam dřeme (ne tedy v kuse) víc jak 2 měsíce. Ale zase máme radost z každého pokroku. O to víc se těšíme, až se budeme radovat z toho, jak nám domeček poroste ;-)
Odpovědět
Moje zkušenost : 500 za schválení bourání a samotné odstranění stavby cca 20000 kč ( 12x 15,5 m) . Tašky si rozebrali lidi do cest nebo na jiné střechy , krov jsem z části nechal na další použití a obvodové zdivo zbylo na bagr a tatru. Bourání trvalo celou sobotu . Nejvíce demolici asi prodraží doprava suti , já to vozil cca 2 km , takže za hubičku.Jinak jsem měl nabídky (60-300 tisíc) .
Odpovědět
Zdravím, také řešíme toto téma. Dnes jsem byla na Sú a zadávala poptávku na AAAnabídka. Máme eternitové tašky, kde Sú potřebuje vidět doklad o ekol. likvidaci. Tak jsem zvědavá, na kolik nás to výjde. Dům má zastavěnou plochu 85m2.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?