Doladění projektu Bungalov 4+1

Prosím o názory na detaily projektu (ale klidně i připomínky k čemukoliv): - Udělali byste spíž úplně bez dveří? (úspora peněz za dveře do pouzdra 15 000kč) Stejně tam nebude chladno, ikdyž tam nebude podlahovka. - Prohodili byste gauč a TV kvůli hluku z TV do pokoje? Aktuální představa je řešit nějakou zvukotěsnou deskou. - Dali byste cirkulační okruh z čerpadla kvůli okamžitě teplé vody v koupelně? stavíme na klíč a příplatek je 15000kč. Nebo je jednoduché si to v průběhu stavby domontovat sám? - Pergola je na severozápad a je plánovaná s betonovými taškami. Dali byste toto nebo polykarbonát kvůli slunci a tepla na jaře a na podzim a případně doplnit nějakou plachtu? Je to levnější? Díky.
Odpovědět
@jose10r - nedělala bych spíž bez dveří, není to většinou moc estetický pohled, navíc bez podlahovky tam přece jen chladněji bude - asi bych prohodila, proč je to vlastně teď naopak? - ta okamžitě teplá voda je příjemný komfort, nechtěla bych řešit až po dostavění - pergolu na severozápad bych neuzavírala plnou střechou, v podstatě bych nedávala žádnou střechu, na případné stínění (je to západ, tj. hl z boku) nějaké stromy/keře ze strany slunce
Odpovědět
@bayt Ten obývák je načtený z diskuzí: světlo z jihozápadu, že nemá svítit na televizi, ale možná je to blbost. Pergolu jsme uvažovali vždy zakrytou kvůli dešti. Aktuálně je v plánu společná střecha skladu a pergoly a s tím související okapy atd. Když ukončíme střechu skladem, tak to bude chtít dopředu nějak domyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
Dveře do spíže se zavírají sice občas, ale přece. TV bych nechal tak jak je - lepší umístění sedačky vůči dveřím, ale řešil bych sádrokartonovou předstěnu pro estetiku (např. knauf cleaneo akustik) a pro tahání kabelů. Cirkulace za 15000 je nějaká divná cena. Asi bych nechal udělat zpětnou trubku a čerpadlo za 3000 s dodělanou automatizací (např. tlačítko u spotřebičů, které jej sepne + časovač + nějaký automat na ráno a večer).
Odpovědět
1špajz bez dveří:NIKDY Sedačku bych nechala tak, jak je, aby jste viděli na krb. Teplou vodu řešit hned, těch 15000 ujde. Vzhledem k tomu, že to je severozápad, aspoň tam budete mít více světla. Dala bych polykarbonát.
Odpovědět
@norikakaa - tam není krb, ale počítačový stůl, který taky možná přemístíme - o tom polykarbonátu vážně uvažuju
Odpovědět
Neuvažovali jste o tom vchodu do spíže jakoby přes linku?
Odpovědět
@alipo Už jste druhá, kdo to zmínil. Nám se to ale vůbec nelíbí a prostor za lednicí už víme, jak chceme využít. Ale děkuji.
Odpovědět
@jose10r Jasně, 100 lidí... 🙂 A co budete mít vedle lednice?
Odpovědět
@alipo buď tam budou misky pro kočku, nebo americká lednice nebo obojí a když ne americká lednice, tak vzdušnější prostor v tak už malé kuchyni. Kdybychom tam udělali učko, tak by to působilo hrozně ztísněně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?