Dřevostavba, kdo vám stavěl?

Chtěli bychom se vejít do 4 mil. a přemýšlíme zda jeden nechat práci a věnovat se stavbě nebo to celé nechat na firmě... zas ale aby to nebylo zbytečně drahé od firmy. Uvažoval takhle někdo, že by z práce odešel a po dobu třeba těch 2-3 let si stavěl dům když máme našetřeno na domeček? Na kolik vás vyšla dřevostavba?
Odpovědět
@katapekarcikova pokud zvazujete kompletni svepomoc vyhnul bych se drevostavbe… je tam mraky detailu ktere kdyz se neudelaj dobre tak mate problem. Cihla + izolace vam mnohem vice dopusti… Druhy aspekt nevim co mate za praci zda nevidelate vic za 2-3roky nez date firme…
Odpovědět
@raziel628 souhlas. Dřevostavba svépomocí a bez zkušenosti je skoro jistota nějakého průšvihu
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, nepíšete velikost domečku ani lokalitu. Mohl bych Vám doporučit několik ověřených firem - dřevostavby. Když financuji hypotékou klientům domečky, tak velká většina těch, kteří staví skutečně svépomoci, tak sice na stavbě ušetří více, ale když se kouknou na život jednoho, dvou až tří let výstavby, tak toho spíše litují. Samozřejmě existují výjimky. Naopak klienti, kteří udělají kompromis, kdy za ně staví menší dodavatele, oni zajišťují materiál (hledají a vyjednávání ceny) a organizují celou stavbu, tak na stavbě ušetří a ještě mají radost, že na tom mají svou účast. Rozhodně všichni využívají stavební dozor. Jak jsem psal v první věta, znám dodavatele, kteří dřevostavbu postaví 100% kvalitní a za rozumnou cenu i v dnešní době. Klidně mi napište, nebo zavolejte. AK.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle toho, jakým stylem píšete dotaz si myslím, že nemáte o stavbě (navíc dřevostavby) sebemenší tušení a znalosti. Dotaz na cenu je také mimo, někoho stála 0.5M a někoho 35M. Nepišete jestli máte pozemek,projekt atd. Jinak můj známý to tak právě dělá.Staví zděný moderní chytrý dům zcela komplet sám plus brigádníky.Jen má dům celkem asi 600m2 kde budou i 4 ordinace zubařů.Oproti firmě ušetří za 3 roky asi tak 10M.Jenže má nářadí v hodnotě mého domu včetně bagru, nákladní auto,výsluhu z armády, příjem z ordinací a hlavně zkušenosti. Kazdý to má prostě jinak.Pokud o něčem takovém uvažujete, musíte umět hodně věcí a hlavně dobře počítat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?