Dřevostavba nebo dům na klíč?

Má s tím někdo zkušennost? Co je lepší na klíč, zděnný dům nebo dřevostavba? U většiny firem nabízejí obě varianty? Máte dobrou zkušennost s nějakou konkrétní firmou? Jak je to pak s vodou, elektrikou a odpady? Zajištuje měkalá firma i schánění pozemku? Děkuji za informace. S manželem uvažujeme o téhle variantě. Bydlíme v malém bytě, máme jendo skoro dvouleté dítě, a žádé dluhy zatím nemáme.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív si musíte rozmyslet, co vlastně chcete.. zděný nebo dřevostavbu. V tom vám nikdo neporadí. Dřevostavby na klíč jsou rychleji (za měsíc), ale dobré firmy mají třeba rok čekací lhůty. Zděný trvá 7-9 měsíců. Rozvody jsou u obou stejné a většinou si to zajišťuje investor sám. Na klíč je jen to, co je v domě. Od domu ven už je to na každém, jak si to zařídí. Hlavně výkopové práce jsou tam důležité, natáhnout kabel s elektřinou už takový problém není.
Odpovědět
Profilova fotka
u zdeneho domu muzes prilozit ruku k dilu a neco si udelat sam, u drevostavby spis ne, firmy na drevostavby Ti nerady nechaji dodat si vlastni obklady apod - vyber u nich bude omezenejsi nez, co najdes sam na trhu
Odpovědět
Každé má něco a záleží co a proč preferujete. Je i tady na foru dost podobných témat a odpovědí, tak pohledejte a popřemýšlejte.
Odpovědět
Profilova fotka
@weredyka podle mě je první otázkla kolik máte našetřeno, popř jak velkou si chcete vzít hypotéku ? Pozemek předpokládám nemáte, pak tedy kde chcete bydlet ? Pak můžete řešit jaký dům stavět.... nebo si nechat postavit... ;-) jinak téma stavba zděná versus dřevostava je tu již několikrát, stačí hledat a pročíst si to, pak se ptát :-)
Odpovědět
@zeneva my stavíme dřevostavbu na klíč a musím lehce nesouhlasit, firma nám dává ve výběru obkladů, podlah, sanity apod. volnou ruku. Samozřejmě máme naceněno v rámci rozpočtu, pokud seženeme levněji, nebo si vybereme jinde, firma objednává na sebe a upravuje v tomto směru rozpočet. Stavíme ale s regionální firmičkou. Ale souhlasím se @slabici, že čekačka déle jak půl roku.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinam76 tak lokalni firma je v tom asi flexibilnejsi, ale RD Rymarov a podobne tak benevolentni nejsou.
Odpovědět
@zeneva možná by se tak dalo říct i o velkých generálních dodavatelích zděných domů, nenapadá mě, proč by právě v tomto měly být dřevostavby specifické.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinam76 muze byt
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?