Dům ve tvaru L

Ahoj, řešíme projekt RD a architekti nám vymysleli dům ve tvaru L, což se nám moc líbí, ale vymysleli si, že to L bude trochu vyšikmený viz obrázek. V této místnosti bude betonová podlaha s podlahovým topením. Spíš se mi jedná o to, jak moc náročné na stavební práce to bude?
Odpovědět
Na beton je to fuk. Na ostatní věci, jako řezání cihel v rohu trochu komplikace, ale nic náročného. Jaký to má smysl to takto vyšikmit?
Odpovědět
@martin_s Kopíruje to hranici pozemku plus designový prvek bych řekl.
Odpovědět
To je tak, když si architekti usmyslí, že 90stupňu není dost pravý úhel 🙂 Existují opravdu specifický podmínky pro toto využití. Prostě se zeptejte autora PROČ. Jestli začne koktat, nebo plácat něco o estetickém vnímání prostoru, uspořádání a vnímání....tak je čas zajít za normálním projektantem. A propooo, k tomu L, proč ne C, U nebo X? 😕
Odpovědět
Tak jako je o to, že i nám se to libí, jen mě zajímala ta náročnost při stavbě. Samozřejmě pokud by v tom byl nějaký velký problém a komplikace, tak se toho klidně vzdáme.
Odpovědět
Alespoň tu vnitřní příčku u toho DP by mohl udělat v pravém úhlu s obvodovou zdí. Radši bych měl trochu šikmý obyvák, kde podle toho rozmístění nábytku, to ničemu vadit nebude, než pak řešit to umístění postele a stolu na křivou zeď. Když má někdo ,,tvar bumerang" u rohového pozemku se zaoblením, tak to ještě chápu, ale smysl těch Vašich pár stupňů odchylky úplně ne.
Odpovědět
Bydlíme v domě, kde není jediný pravý úhel a popravdě se moc těším do nového klasickeho domu. Nábytek atyp nebo jen s nevyužitým slepým prostorem. Problém je cokoliv umístit v rohu. Rohová sedačka má vedle sebe 40 cm volný trojúhelník. Skříňky se šuplíky musí být osazené, aby šly při menším úhlu otevřít. Pokud můžete, tak se těchto lichoběžníků vyvarujte.
Odpovědět
@kamil_z Zbytečně složitější a přínos minimální, resp. žádný. Ani, jak píšeš, "designově" to nedává smysl. Ano, říká se, že každý dům má mít nějaký nápad, tohle mně ale přijde málo vtipné a nelogické. Je to takový "naschválizmus".
Odpovědět
@pepitocz z hlediska pracnosti stavby s tím nejsou problémy. Projektant se vyřádí a ve výsledku tyto patvary znamenají zbytečné prodražení stavby a navýšení TZ domu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?