Jak moc velké dveře a francouzské rohové okno do obyváku?

Zvětšit fr. dveře (těď 800, otvor 1000) nebo fr. okno fix (těď 2000x3000) na úkor stěny (těď 1140)? Je to JZ strana. Děkuji za rady.
Odpovědět
@mtsr Mně by přišlo logické to okno protáhnout až k těm dveřím ven. Nebo pro tu stěnu máte nějaké jiné uplatnění? Bude tam nějaký nábytek?
Odpovědět
@bayt je to JZ strana kde bude hodně teplo. I finančne je to celkem rozdíl.
Odpovědět
@mtsr A jak velký rozdíl finančně, resp. jak velký bude rozdíl v zahřátí interiéru? ono asi stejně tam budete muset mít nějaké stínění, i jen pro tu menší část, nebo ne?
Odpovědět
@bayt souhlasím, stínění bude třeba. Stěnu zmenším +/- aby byla symetrie a pověsíme tam fotografie. Děkuji za váš názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se zbavil té stěny mezi oknem a dveřmi tak, že bych dveře zvětšil na 1000. Okno fix bych nechal tak jak je velké, ale posunul bych ho od rohu ke dveřím. Ten kousek stěny v rohu bych pak nechal. S rohovými okny nemám dobrou zkušenost. I když jsou okna izolační trojskla, pořád to bude nejchladnější bod a ten tenký ocelový sloupek bude tepelný most (v rohu ochlazovaný z obou stran) a může se tam srážet vlhkost. Navíc se tam blbě řeší třeba předokenní žaluzie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?