Jak usadit bungalov do L na pozemku?

Mám trochu širší dotaz, tak třeba mi zde někdo pomůže. Začínáme řešit projekt domu, ale nevíme si zatím moc rady. Koupili jsme pozemek, který se nám moc líbil, ale neřešili jsme nijak moc světové strany. Nyní jsme se bavili se známou, co dělá vizualizace domů (ale není přímo projektantka) a ta nám pomáhá navrhnout dispozice domu, které pak budeme řešit ještě s projektantem. Chtěla jsem bungalov do L s tím, že střecha bude obdélníková a v tom L bude terasa. Taková klasika. Ale kvůli vhodnému umístění pokojů na světové strany to furt nevychází tak nějak ideálně. Přikládám mapu z katastru a můj náčrtek, jak je pozemek situován. Z pohledu od cesty je les a tam už žádný pozemek není, chtěli jsme tedy terasu směrovat tímto směrem, abychom měli klid. Les je na západní stranu. Příjezdová cesta je na jižní stranu. Východní strana je vedle pozemku, kde zatím dům není, ale pozemek je stavební a do budoucna tam někdo stavět určitě bude. Chceme bungalov 5kk. Máte třeba někdo takto situovaný pozemek, jak jste dům na pozemek "posadili" a kam směrovali terasu? Jak říkám, zatím je to hodně obecné, ale musíme se nějak odpíchnout :-|
Odpovědět
Myslím že ten náš by se dal na pozemek umístit, terasu máme cca na jihovýchod
Odpovědět
tady v tom albu je umístění na pozemku a v albu pod ním je podrobněji půdorys http://www.modrastrecha.cz/blog/angie...
Odpovědět
@angie.shy Dekuji kouknu.Kdyz my chteli terasu prave k lesu kde bude klid a zadny soused.
Odpovědět
@angie.shy a les je na zapad
Odpovědět
Profilova fotka
@kronecka007Vvždyť to můžete ozrcadlit a pak vám to vychází ideálně - vjezd z jihu na východě směrem k sousedům, kde bude jen technická místnost a vstup, terasa na jiho-západ jen otevřená do cesty. Pokojíky na západ, pokud nebude nějak výrazně stínit les bude do dobré.
Odpovědět
@kronecka007 doporučuji snažit se přiblížit se ideálu rozmístění ke světovým stranám. Myslím, že zkušený architekt se na tomto pozemku s dispozicí ke světovým stranám v pohodě vypořádá. (vyplatí se!)
Odpovědět
Profilova fotka
Lko podél východní a severní strany, otevřeno na jihozápad. Radši bych koukala na les, než na případné budoucí sousedy ;-)
Odpovědět
Řešili jsme něco podobného, jen místo lesa máme další stavební parcelu
Odpovědět
@travas Jako určitě se ještě poradíme, ale ono zase chápu ideální rozmístění světových stran, ale já jsem zrovna člověk, který se chce na terase schovat do stínu a když mi nyní do bytu začne svítit slunce, zatahuji žaluzie, takže zase si říkám, abych jen proto, že je to tak nejlepší kvůli světlu teplu, nebyla pak pořád zatažená žaluziemi. @zmrz_lina Ali tak jsme to právě včera taky zkusili nakreslit, ale prostě se bojím toho, že ta terasa na jihozápad bude tak horká i zastřešená, že tam bude svítit furt slunce a pro mě naprosto k ničemu. Jak píšu, já prostě sluníčko mám ráda, ale když mi svítí dovnitř, zatahuju a terasu chci ve stínu. Včera nás ještě napadlo, že bychom mohli L udělat podél jižní a východní strany, takže mít terasu na sever a západ. Obývák tedy na západ a okna i na sever a východ, myslím, že prosvětlený by byl dost a pak tedy pokoje dětské směrovat na jih, kde by měli sluníčko a světlo. Ono právě tam přes cestu jednou mohou být také sousedé, ale tak to člověk neví nikdy. Směrem k lesu už ne a pak směrem na východ tam má jen zahradnictví zahradu a je dolů sráz a výhled, takže tam je to také fajn, proto se mi nejvíc zamlouvá tahle strana na terasu.
Odpovědět
@jokltomas a už máte dům postavený? Takhle projekt vypadá fajn, jen právě jak jsem psala výše, bojím se té terasy na jihozápad. Jestli máte domek už postavený, neposlal byste mi klidně do SZ foto? Zajímalo by mne, jak pak vypadá ve skutečnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Oba "nabízené" projekty jdou otočit tak, aby terasa a obývák byly na Vámi preferovou severozápadní stranu. Máte veliký pozemek, dobrý architekt/projektant Vám vymyslí ideální projekt s propojením i ostatních požadavků. A pohlídejte si pak ten stín od lesa, na podzim a na jaře můžete přijít o slunce dost brzy - záleží jak moc na západ dům umístíte. A ještě mě napadá - ochranné pásmo lesa tam nemáte??? Za "dopravu" doporučuji držet u tohoto pozemku vstup v jihovýchodním rohu, ten první projekt ho má hezky schovaný, ale tím otočením by se ta vstupní část musela přeřešit, takže by se o to přišlo. Také už při osazování domu detailně promyslete kde budou stání pro auta/garáž. Sousedi mají terasu na severo/východ, tak uvidíme jak budou spokojení (ale nemají bungalov, tak nenabízím ;) ).
Odpovědět
Profilova fotka
@kronecka007 jo, případně ještě severozápad terasa by taky šla. Ozrcadlíš ten projekt doleva a dolů a máš to ;-) Nicméně já bych určitě poptala schopného projektanta ;-) A co že jste se rozhodli jít do domku? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@tulda27 Dum budeme prave posazovat co nejblize k te vychodni strane,tj k souaednimu pozemku.Na ochranne pasmo jsme se prat prave byli a daji nam vyjimku 25 m. Jinak jsme mysleli,ze auta budou mit pristreaek napravo od domu,takze prave na te strane u souseda,pak dum a pak uz jen zahrada smer k lesu.O vchodu se zatim prave rozmyslime,jesti z jizni strany tak jak ho maji domy co tam uz stoji,tedy od cesty a nebo pak z te vychodni strany z boku.No musime asi nekoho sikovneho najit😉
Odpovědět
Profilova fotka
jojo svěřte to odborníkům, jen to chce dopředu trošku vědět co preferujete. Nám se to od ideální představy architektky změnilo celkem dost k našemu obrazu (ale hlavně vnitřní dispozice, u osazení domu jsme měli jasno hned :) a z jakého kraje jste?
Odpovědět
@tulda27 Stredocesky. jinak my mame celkem i jasne predstavy😃 Jen prave nevim jak dum posadit kvuli tem svetovym stranam,ale proste nechci,aby mi na terasu furt pralo slunce.
Odpovědět
@zmrz_lina Tak my uz premyslime dlooouho a ted jsme to nejak rozsekli a koupili pozemek co se nam libil😉Chceme zacit resit papirovani a uvidime kdy zacneme stavet.
Odpovědět
Profilova fotka
@kronecka007 My jsme měli také poměrně jasné představy a stejně jsme pak s archi ladili studii cca 3 měsíce a celkově nám to "papírování" od první schůzku po vydání ohlášky trvalo přesně rok :). Tak držím palce, ať to dobře vymyslíte a posadíte.
Odpovědět
Určitě to chce oslovit architekta. Mě by se nabízelo L -ko otevřené směrem k lesu. I za cenu , že je to JZ, ale s tím by se dalo nějak poprat, když se terasa dobře zastíní. Jinak jsem viděla i velice pěkný domečku do U, kde jedna strana je více prodloužená. Přeji ať si vyberete dobře. Les bych taky brala..
Odpovědět
@janess Tak ono i na ten SZ je to furt k lesu,takze by to i tak bylo fajn😉Jj jeste to promyslime.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?