Jak vyplnit otvor ve zdi?

Prosím o rady, nápady a náměty jak využít "otvor" v nosné zdi mezi obývákem a chodbou (na obr. označen P11). Chtěli jsme aby do chodby šlo denní světlo a byla vzdušnější. V půdurysu jsme na poslední chvíli udělali pár kosmetických změn a rádi bychom měli jasno i v tomto případě. Děkuji :-)
Odpovědět
akvárko
Odpovědět
To je taky jeden z našich nápadů, jen se trochu bojím údržby a jestli je vůbec reálné, přece jen je to jen 25 cm šíře zdi.
Odpovědět
Myslíte že z toho světlíku půjde málo světla?
Odpovědět
@verkaleh známí mají akvárko v příčce podobné nebo možná i stejné šířky mezi pracovnou a ložnicí a vypadá to dobře. Údržbu to určitě nějakou vyžadovat bude. Pokud máte kladný vztah k akvárkům, tak proč ne? Čím širší by jste měli, tím méně světla propustí. Samozřejmě, že by tam byly menší rybičky, např. neonky.
Odpovědět
@lisakstavitel tam světlík není, to jsou jen schody na půdu
Odpovědět
@verkaleh Ahá :-) tak to je škoda ;-) A jaké jsou světové strany? Aby tam fakt vůbec nějaké světlo šlo ;-)
Odpovědět
Terasa východ, okno z obýváku je na jih a okno z kuchyně západ.
Odpovědět
Profilova fotka
a co tam ten světlík udělat? tím půjde světlo hezky. a místo otvoru ve zdi velké prosklené dveře, ať už zasouvací nebo normálně otevírací...
Odpovědět
Těžko říct kolik se tam toho světla dostane až do té chodby :-) světlík by byl ideál ;-) ale asi máte sedlovku co? Případně nějaký světlovod. Každopádně světlík nebo světlovod je vyšší investice 20 tis a víc dle velikosti
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?