Kolik stojí stavební dozor?

Profilova fotka
zdravím, kolik dnes stojí stavební dozor? Nemám představu kolik může po mne chtít.
Odpovědět
@jirkonson Po nás chce 1500Kč za kontrolu. Ale taky mohl být placený hodinově, v % v ceny stavby.....toto nám všem přišlo nejpřehlednější.
Odpovědět
Profilova fotka
u mně 8.ooo,- měsíčně pokud se bude něco dít. Záleží jaké práce si u něj nasmlouváte. Ale jinak můžeš i hledat ve fóru, je tady víc příspěvků.
Odpovědět
Profilova fotka
Za celý dozor včetně zodpovědnosti za vzniklé komplikace nebo škody chce 100.tis. Je to adekvátní částka?
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson Otázka tedy není jestli je to moc nebo málo. Otázka je co za své peníze dostaneš v krátkodobém a dlouhodobém horizontu. Jaká je vymožitelnost náhrady v případě jeho špatně uvedené práce. A kolik času bude na stavbě trávit.
Odpovědět
Profilova fotka
jaký máte rozpočet a na kdy je plánované ukončení stavby?
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo 5 tis. měsíčně. Byl místní a na stavbě byl i denně, když bylo třeba. Když se stálo, neplatili jsme nic. Měli jsme i nabídky za hodinu návštěvy nebo xx% z ceny díla. Celkem nás stál cca 60 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 rozpočet je 2,4mil. a konec stavby je plánovaný na cca jaro 2018:-)
Odpovědět
Můj stavební dozor stojí 3500,- bez DPH na měsíc. Dohodli jsme se, že jedeme bez faktury, protože se ani jednomu z nás nechce platit DPH. Upozorňuji rovnou, že stavební dozor NEMUSÍ být přítomný po celou dobu stavby a stačí pouze první část výstavby, tedy základy, deska, hrubá stavba, střecha a tuším usazení oken. Poté se můžete se stavebním dozorem rozloučit a zamávat mu šátečkem. @jirkonson Sto tisíc za co? Za kompletní stavební dozor, vedení deníku, každodenní kontroly? Pokud ne, tak ruce pryč. Hlavně v regionu, kde stavíte.
Odpovědět
Profilova fotka
ten dozor je v místě stavby? Nebo bude dojíždět? Já jsem s ním domluvenej, na minimálně 2návštěvy týdně + se pokusí, resp by měl jezdit na svatbu v případě technického problému. Předpokládám, že to budu stavět cca 12měsíců k nastěhování (včetně terénních úprav, takže zaplatím za dozor stejnou sumu jako ty.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn Tak nám vychytal mouchy i při zateplení, kecal jim do elektroinstalace a řešil za nás reklamace blbě položených dlaždic, podlah atd. ;-)
Odpovědět
@slabici Jasně, toto pochopitelně chápu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě ušetřil zatím 400tis pro výběr stavební firmy. Udělal polozkovy rozpočet a nechal to nacenit tři firmy.
Odpovědět
Toto by ovšem neměl dělat stavební dozor, nýbrž solidní projektant nebo architekt.
Odpovědět
Profilova fotka
Nabídky, co jsem dostával, byla cca 1200-1300 za návštěvu, 500 za hodinu a nebo cca 100 000 Kč za celou dobu. A samozřejmě záleží, co za tu cenu dostanete.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?