Koupelna u ložnice

Dobrý den, zvažuji koupelnu u ložnice ale bojím se, že se budeme rušit. Ráno vstane jeden z nás dřív, použije záchod, sprchu tak aby druhého nevzbudil? Používa se nějaká zvuková izolace navíc? U rodičů nám sousedí pokoj s koupelnou ( příčka itong a hrůza) 🙄
Odpovědět
Profilova fotka
Když dáme izolační zdivo dostatečně tlusté, neměl by to být problém. U sprchy si myslím vůbec, WC záleží i na odhlučnění toho WC, ale to bych se asi snažil dát na opačnou stranu koupelny, z toho by hluk mohl být.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukasberan topič: máme koupelnu vedle ložnice a slyšet je všechno, i to jak teče voda trubkou. Stěna je 1O cm, proto trubky ani neizolovali aby se tam vešly, a tak hluk. Takže pokud možno, baterie a zařizováky ne na sousedící zeď, a nějakým způsobem stěnu odhlučnit.
Odpovědět
Profilova fotka
Lépe je oddělit navíc pomocí šatny a pokud bude navíc přístupná i z venku, vyřeší se ranní buzení druhého světlem. U mě je záchod slyšet i když je za šatnou z VPC, ale částečně to řeší pisoár, který je tichý.
Odpovědět
@mbb2214 koupelna hned vedle je hrůza. Bohužel máme. Naštěstí většinou stáváme podobně. Pokud ne, je to naprd. Co chcete slyšet? Ytong je nejhorší, ale i aku "cihly" podle mě nebudou dokonalé řešení. Záleží spíš na tom, jak kdo je citlivý. Jediné co opravdu funguje je stávat podobně nebo používat (druhou) koupelnu a wc co nejdál od ložnice.
Odpovědět
My teď máme ložnici hned vedle koupelny (bez wc) a je to úplně v pohodě. Na té sousední stěně tedy nejsou žádné baterie, trubky apod. A byl to jakýsi "odhlučněný" sádroš. Není většinou ani slyšet, že se někdo koupe.
Odpovědět
Profilova fotka
Abych to doplnil, my máme koupelnu vedle ložnice a není to problém. 10 cm je alse strašně málo, to je pravda... Máme aku cihly od Porotherm 19 cm tlusté a umyvadla na zdi sousedící s ložnicí a je to bez problému. Ale nemáme podomítkové baterie, ale baterie na desce. A WC je na opačné zdi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?